SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"70 Gündür PKK'nın Elinde"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:50
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bir an önce bir çatışmasızlık ortamı sağlanmalı, bir kalıcı ateşkes durumu yaratılmalı. Kentlerde, kırlarda, dağlarda sürdürülen operasyonlar durdurulmalı” dedi. 

HDP Grup Başkanvekili Baluken ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, bölücü terör örgütü PKK tarafından alıkonulan polis ve asker aileleri ile görüştüler. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bu topraklarda yaşanan acıları durdurmayı başardıklarını belirterek, “Niye bu topraklara savaş, kan, nefret getirildi? Buradaki ailelerimizin yaşadığı sıkıntıyı hiçbirimiz kelimelere dökemiyoruz. Aynı sıkıntı, acı katlanmış olarak Nusaybin’deki ananın yüreğinde de var” ifadelerini kullandı.

Üç haftalık bir çatışmasızlık süreci yaşandığını hatırlatan Baluken, “Çözüm sürecine tekrardan geri dönülmesi, yaşadığımız bütün sıkıntıların diyalogla masaya taşınması dışında herhangi bir şansımız yok. Bunun koşulları, olanakları da sadece barışa dair küçük bir iradenin tekrar canlanmasıyla kavuşabiliriz. Bir an önce bir çatışmasızlık ortamı sağlanmalı, bir kalıcı ateşkes durumu yaratılmalı. Kentlerde, kırlarda, dağlarda sürdürülen operasyonlar durdurulmalı. PKK da bir iyi niyet göstergesi olarak tıpkı daha önceki süreçlerde yaptığı gibi alıkoyduğu asker ve polislerin ailelerine kavuşması için gerekirse tek taraflı inisiyatif kullanmalı. Çözüm sürecine iyi niyetli adımlarla ulaşılabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey, oğlunun 70 gündür PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyerek, “Ne yemesini, ne içmesini ne de kalkmasını bilmiyordum. Ben açık ve net şunu söylüyorum; çocuklarımızı bir an önce bize kavuşturmak için Allah rızası için kim elinden ne geliyorsa yapsın, yapmaya devam etsin. Sağlığından haberimiz yok. Ben Bingöl’ün Yayladere ilçesinden Malatya’ya göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Ben şu anda Malatya’da Ticaret Borsası Başkanlığı görevinde bulunuyorum. Ben uzun zamandır kardeşliğin, çözümün olması için gerektiği zaman ülkenin Başbakanı ile gerektiği zaman Cumhurbaşkanı ile bu konuları konuşmuş bir insanım. Artık ölüm bitsin. Çare ölüm değil, çare bir an önce her şeyin konuşulması” şeklinde konuştu.

Polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak ise, eşinin kendisi ve çocuklarının yanında kaçırıldığını belirterek, “Eşimin bir an önce bana ve çocuklarıma verilmesini istiyorum. İnanın herkesin attığı o kurşunlar, bir annenin, eşin, çocuğun yüreğinde son buluyor. Hiç kimseye bir şey olmuyor” dedi. 

Yabalak, gündüz sahte gülücükler atarken, sabahlara kadar ağladığını söyleyerek, “İnanın elim ayağım titriyor. Hayatta tek isteğim eşime sağ salim bize getirebilmek. Yalvarıyorum, defterlerinizin bir kenarına not ederek sayfa çevirmeyin” diye konuştu.

Yabalak şunları dedi:

“Eğer barış istiyorsak lütfen ailelere verilsin. Çocuklar ağlamasın. Bir annenin, eşin feryadını kimse anlamaz. Eğer barış istiyorsak, Sedat Yabalak, diğer Sedat. Eğer bunlar ailelerine verilirse o gün bayram olur. Ellerime kına yakacağım, kurban keseceğim.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız