SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'70 Km'yi Geçmeyin!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde geçtiğimiz yıllarda başlatılan ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerin Ankara ziyareti bu yıl da gerçekleştiriliyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün organizesi ile Malatya'da 41 erkek ve bayan öğrenci Pazartesi akşam Ankara'ya gönderildi. Öğrencilerin Ankara'ya hareketinden önce Polisevi'nde akşam yemeği verildi. Yemekte öğrencilerin bazılarının aileleri de hazır bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, yemekteki konuşmasında," Sizlerin iyi bir toplum ferdi olmanızda bizlerde üzerimize düşenin yapmak için başlatmış olduğumuz bu tür etkinlikleri sürdürüyoruz. Sizlerde bu etkinlik kapsamında Ankara'ya gideceksiniz. Ankara ziyaretinde başta Anıtkabir olmak üzere TBMM ile değişik yerleri gezeceksiniz. Sizlere hatıra defteri vereceğiz. İsteğimiz ziyaretin hareket saatinden itibaren dönüşe kadar geçecek ziyaret kapsamında bunları tek tek not etmenizi istiyoruz. Hatta ömür boyunca yapacağınız tüm gözlemlerinizi hatıra defterinize not etmeniz. Bunlar sizlerin ileride olayları daha iyi değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Şunu unutmamak gerekir. Bir köyde yaşayıp köyün dışına çıkmamış bir insanımızın görüş açısı ve değerlendirmesi ancak köydeki görüş ve bakışla orantılıdır. Bir kentte yaşayanın bakışı da o kentteki durumla orantılıdır. Şehirleri gezinin bakış açısı da ona göre belirlenmekte, hatta Dünya ülkelerini gezenlerin olaylara bakış ve değerlendirmeleri daha farklı olmaktadır" dedi.

Emniyet Müdürü Kahya, konuşması sırasında öğrencilerin Ankara'ya gidecekleri otobüsün sürücüsüne de, "Karayollarımızda son günlerde kazalar yoğunlaştı. O nedenle dikkatli olmalısınız. 70 kilometreden hızlı gitmeyin. Bu öğrenciler bize ve sizlere emanet" uyarısı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız