SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'70 Milyon Lirayı Buldu'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da hükümetçe tarım sektörüne sağlanan destekler konusunda bir açıklama yaptı. Çalık, 2007 Temmuz'undan bu yana sağlanan destek miktarının 70 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Çalık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Tarımın ekonomi içerisindeki yerinin büyümesi, çiftçilerimizin güçlendirilmesi ve desteklenmesi doğrultusunda AK Parti İktidarı olarak göreve geldiğimiz günden bu güne maddi ve manevi desteklerimizi artırarak sürdürmekteyiz.

Bu doğrultuda Dünya Kayısı Başkenti Malatyamızdaki yürütülen tarımsal faaliyetler, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamakta, ayrıca ülke tanıtımı adına kayısının dünya piyasalarındaki yeri itibariyle de önemli bir misyona sahiptir. Bu düşünce doğrultusunda Hükümet olarak 2007’den bugüne Malatyamızda,

- Bitkisel Üretim Desteklemelerine toplam 42.000.000TL,
- Hayvansal Üretim Desteklemelerine toplam 2.750.000TL,
- Kırsal Kalkınma Yatırım Hibelerine toplam 8.123.572TL hibe ve kredi desteği sağlanmış,
- Kooperatiflere toplam 3.490.000TL kredi kullandırılmıştır.
- Ayrıca, Malatyamızda meydana gelen kuraklık sebebiyle Bakanlar Kurulu Kararıyla kuraklık tespit çalışmaları yapılmış, bunun sonucunda 14 ilçemizde kuraklıktan zarar gören toplam 12001 çiftçimize 6.733.000 TL (Eski Parayla 6 trilyon 733 milyar Lira) destek ödemesi yapılmış. Ayrıca söz konusu çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları da 1 yıl ertelenmiştir.

Bütün bu destekler alt alta toplandığında Malatya’da 2007 Temmuz ayından bugüne Tarım’a yönelik toplam 56.470.000 TL hibe ve kredi desteği sağlanmıştır. Bu toplama, 2008 yılına ait desteklemelerin Tarım Bakanlığımızca 2009 yılında ödeneceğinden ve kesin tutar belli olmadığından dahil edilmemiştir. 2008 yılı da ilave edildiğinde AK Parti iktidarı olarak tarıma verdiğimiz önem daha da net bir şekilde anlaşılacaktır.

2009 yılında da tarıma yönelik destek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2008 yılında İl ve İlçelerimizde mazot ve kimyevi gübre desteklemesine başvurusu bulunan 37.747 çiftçimize 5 milyon 765 bin 919 TL’si Mazot Desteği, 7 milyon 581 bin 718 TL’si Kimyevi Gübre Desteği olmak üzere toplam 13 milyon 347 bin 685 TL destekleme ödemesi 24 Şubat 2009’dan itibaren yapılacaktır.

13 Temmuz 2008 gün ve 26935 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre 2008 yılı “Çiftçi Kayıt Sistemine”ne kayıtlı olup, mazot ve kimyevi gübre desteklemesine başvuruda bulunan çiftçilere dekar başına hububat, meyve sebze, yem bitkileri ve baklagil bitkileri için 6,75 TL, nadasa ise 4,5 TL destek verilecektir

2009 Şubat ayında yapılacak bu ödemelerle birlikte Malatya’nın tarımsal faaliyetlerine 2007 Temmuz ayından bu yana AK Parti hükümeti olarak yaptığımız destek rakamı yaklaşık 70 Milyon TL’ye, yani eski parayla 70 Trilyona ulaşmıştır.

Köylümüze, çiftçimize, esnafımıza, sanayicilerimize AK Parti iktidarı olarak verdiğimiz destekler sürmektedir. Ekonomimizin sadece tek taraflı değil her yönüyle, arzu ettiğimiz seviyelere ulaşması adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz, Dünyanın en gelişmiş ilk on ülkesi arasına girme hedefimize her geçen gün daha da yaklaşmaktayız.Bu duygu ve düşüncelerle hasatı bol, kazancı bol ve bereketli bir yıl olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız