SON DAKİKA
SON DEPREMLER

70 Yıl Öncesine Dönecek

A- A+ PAYLAŞ

Günümüzden 70 yıl önce, 1 Eylül 1941 Pazartesi günü yapılan görkemli bir açılış törenini ile hizmete giren Malatya Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmaları kapsamında yıkım ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Restorasyon çalışmalarının ikinci aşamasına ise Şubat ayı ortalarında başlanacağı öğrenildi. Çalışmaların 1941 yılındaki projeye göre yapıldığı belirtilerek, sonradan yapılan eklentilerin yıkıldığı ve açılan kapıların dahi kapatıldığı belirtildi.

Tarihi binadaki çalışmalarda yıkım ve alt yapı  çalışmalarının yapıldığı ve imalat aşamasına ise henüz geçilmediği öğrenildi.

"TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Başkanı Levent İskenderoğlu “ Konağın restorasyon çalışmaları, inşaat çalışma sezonu olmamasına rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Restorasyon tamamlandığında 1941 yılındaki özgün haline dönecek”  ifadelerini kullandı.

BİNA İLK HALİNE GELECEK

Yüklenici firma sorumlusu Uğur Özbodur ise çalışmalarla ilgili olarak,“ Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şu an aslına uygun olmayan yani sonradan ilave edilen kısımları yıkıyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra alt yapı iyileştirme çalışmalarımız da sürüyor. Restorasyon aşamasına ise mevsim koşullarına bağlı olarak Şubat veya Mart ayında başlayabiliriz. Zamanından önce bitirebileceğimizi sanıyorum.”  dedi.

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"

Çalışmalar sırasında aslına uygun olmayan malzemelerin kullanıldığı iddialarını yanıtlayan Özbodur, “ Ortada henüz bir imalat yok ki. Gördüğünüz gibi henüz yıkım aşamasındayız. Sonradan ilave edilen bölümleri yıktık. Binanın pencere-kapı gibi bölümlerin dışında ateş tuğla kullanılmış. Sadece kapı-pencere bölümlerinde delikli tuğla kullanılmış. Biz de aslına uygun olarak bu bölümlerde delikli tuğla kullanıyoruz. Aslına uygun ateş tuğlalarımız da şu anda üretimi yapılıyor. Dolayısıyla bu eleştirilerin doğru olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK : GÖRÜŞ GAZETESİ - FOTOĞRAFLAR : LEVENT BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız