SON DAKİKA
SON DEPREMLER

70 Yılda 128 Film...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:50
70 Yılda 128 Film...
A- A+ PAYLAŞ

Ünlü sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın 70 yıl içerisinde 128 film yaptığını belirtti.

Türk Sinemasının Usta Yönetmeni Derviş Zaim ve bir dönemin aranan aktörlerinden Eşref Kolçak, İnanç Kara Ölmeztoprak'ın İnönü Üniversitesi Radyo Kampus’unda hazırlayıp sunduğu Panorama Programına konuk oldu.

Malatya Uluslararası Film Festivali nedeniyle Malatya'da bulunan senarist ve yönetmen Zaim; sanatın, insanoğlunu zenginleştirmeye, hayatı anlamlı kılmaya yaradığının altını çizdi.

Zaim, “Bu mesleğin içerisinde pratik ve teoriyi birlikte yürüttüm, iyi ki yönetmen olmuşum, böyle olması için çaba sarf ettim ve mutluyum” dedi.

Zaim, kendisine yöneltilen ‘filmleriniz içerisinde, sizi en fazla yansıttığını düşündüğünüz hangisiydi’ sorusu üzerine, “Filmlerim benim çocuklarım gibi, ayrım yapamam. Ayrıca ayrım yaparsam, yaptığım işleri böyle okuyun şeklinde, izleyenlere, reçeteler vermiş olurum ki bunu doğru bulmuyorum. Filmlerinizle ilgili düşünülürken, bunun sizden bağımsız olarak yapılması gerekir” yanıtını verdi.

Şehir dendiğinde, İstanbul'u ilk anda düşündüğünü ifade eden Zaim, Malatya ile ilgili olarak şu an için, çok uzun süre kalıp yoğun fikir beyan edecek düzeyde olmadığını ancak ilk izlenimlerin her zaman için çok önemli olduğunu, duygunun tonunu bu izlenimlerin belirlediğini ifade etti.

Zaim, “Sahaf Çarşısı’nın içerisinde bir kafede oturup, kahvelerimizi yudumlarken, epey uzak bir masadan, yerel ürünlerle ilgili ikramlar ve samimi sözler işittik. Hiç tanımadığımız birinden bu nezaketi görmek çok güzeldi. Duygusal olarak böyle bir lezzetle ayrılacağım” diye konuştu.

“Kendime ve hayata duyduğum saygı, yaşamımda en değer verdiğim şey” diyen Zaim, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Doğu Anadolu'da böyle bir festivalin olması çok güzel, bunun çok önemli sonuçları olabilir dolayısıyla Malatya, Festival'e sahip çıkmaya devam etmelidir.”

Eşref Kolçak ise, “Gelecek yıl Türk Sineması 100 yaşında olacak “dedi.

İlk oynadığı Filmin 1947 yılında çekilen Cahide Sonku ile rollerini paylaştığı Fedakar Ana olduğuna değinen Kolçak, günümüz setlerinin çalışma şartları ve saatleri konusunda eleştiriler getirdi.

Erzurum'un Kızılırmak Köyünden olduğunu söyleyen Kolçak, sinemada rol yapmadığını, içinden gelerek oynadığını, 70 yıl içerisinde 128 adet film yaptığını, hiçbir zaman tek tipte oynamadığını ancak aynı anda iki filmde birden de çalışmadığını, bu durumun kendi tercihi olduğunu, mesleğine son derece saygı duyduğunu ifade etti.

Hayatında en çok, Fatih Sultan Mehmet Han'ı canlandırmak istediğini belirten Kolçak, şu an bunun için imkan olmadığını belirtti.

Malatya'da, sanata ve sanatçıya çok büyük değer verildiğinin altını çizen Kolçak, ''Böyle bir güzelliği burada yaşıyorum ve bütün kalbimle Malatyalıları kutluyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız