SON DAKİKA
SON DEPREMLER

70 Yıllık Su Pompası Değiştirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:07
70 Yıllık Su Pompası Değiştirildi
A- A+ PAYLAŞ
İçme suyu sıkıntılarını çözmek için yapılan çalışmalar kapsamında, Orduzu Beldesi'nde yeni su pompası devreye girdi. 
 
Eski pompaların işlevini yitirdiğini söyleyen Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin,  "Bugünlerde beldemizde iki günlük su sıkıntımız oldu. Pınarbaşı'ndaki sondajdan beldemize su çeken 60-70 yıllık su pompamız vardı. Söz konusu pompanın mili kırıldı. Bu nedenle beldemize su veremedik. Çünkü tek pompayla Orduzu'nun içme suyu ihtiyacının yüzde 80'i karşılanıyordu. Pompa milden dolayı su basmayınca beldemize iki gün su veremedik. Geçen yıllarda eştiğimiz iki sondajın suyunun tahlilini yaptırarak, dört yüz metre boru döşeyerek ana şebekeye aktardık. Geçici olarak sorunu çözdükten hemen sonra 70 yıllık emektar sondaj kuyusunun hemen yanına iki tane kuyu daha eşiyoruz. İlkinde beldemize yetecek miktarda suya ulaştık. Şimdi ikincisini de eşiyoruz. Birincisini hemen devreye sıkacağız. İkincisi de yedekte bekleyecek. Suyun kesintisiz akabilmesi için birinin pompası arızalanınca ikincisini hemen devreye koyacağız" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız