SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'700 Kişiye İstihdam Sağlıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:45:20
'700 Kişiye İstihdam Sağlıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kurumlar vergisi rekortmeni değişmedi. 

Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi, Malatya'da 2013 yılına ilişkin vergilendirme döneminin vergi rekortmeni oldu. Gruba bağlı Gözde Kışla Hastanesi olarak bilinen Güven Sağlık Hizmetleri ise üçüncü sırada yer aldı.

Konuyla ilgili hastanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, "2013 yılı Kurumlar Vergisi'nde Ultra Emar Sağlık Merkezi yani Gözde Sağlık Grubu birinci, Güven Sağlık Hizmetleri yani Gözde Kışla Hastanesi ise üçüncü oldu. Yıllardır bu manzara değişmiyor. Son 10 yılda Kurumlar Vergi rekortmenleri listesinde sürekli yer aldık. Son birkaç yıldır ise birinci sıradayız. Bu, kurumumuzun vergi vermenin kutsiyetini ve manasını anlamış olduğunu gösteriyor" dedi.

Karaman, grup olarak yatırımlarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: 

"Grup olarak kısa ve orta vadede bitirmeyi planladığımız 4-5 projemiz var. Bu projeler, bir şirket için bir ömre sığacak projeler ama hakikaten emin adımlarla ve hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Karakavak mevkiinde bulunan eski Alman Hastanesi'nin binasını devraldık. Oraya akademi hastanemizi taşıyacağız. Bölgenin en donanımlı, en güzel hastanelerinden birisini açacağız. Çevremizde vatandaşlarımızdan bu konuyla ilgili olumlu tepkiler aldık. Mevcut hastane binamızda kadın doğum ve çocuk dal hastanesini hizmete açacağız. Sağlık turizmi kapsamında Aydın Kuşadası'nda güzel ve donanımlı bir hastane planımız var. Bu da 1-2 sene içerisinde faaliyete geçecek. Adıyaman'da hastane binamız bitti ve teşrifatı yapılıyor. 3 aya kadar Adıyaman'da ikinci hastanemiz açılacak. Türkiye genelinde 7-8 tane hastaneler zinciri olan bir grup olacağız. Bu Malatya için bir gururdur. Hastaneler zinciri olan sayılı gruplar arasında yer alıyoruz. Bu anlamda Anadolu'dan çıkmış ilk grubuz."

Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Bozyiğit ise, vergi verme listesinde son yıllarda ilk sıralarda yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Vergi, kutsal bir görevimizdir. Grup olarak, yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlıyoruz. Malatya'da büyük kurumlar arasında yer alıyoruz. Bunun karşılığını da verdiğimiz vergiyle gösteriyoruz" diye konuştu.

Bozyiğit, vergiye teşvik gelmesini beklediklerini kaydederek, "Yıllardır ilk sıralarda yer alıyoruz. Grubumuzun birisi 10 yıldır listede ve son yıllarda da birinci sırada bulunuyor. Bizde grup olarak son 10 yıldır listede yer alıyoruz. Bunun bir karşılığının olması gerektiğine inanıyorum. Hem vergiye teşvik anlamında hem de farklı şekilde ödüllendirilmesi gerekiyor ki, daha fazla yatırıma teşvik manasında diğer firmaların daha çok vergi ödeyebileceği bir pozisyon oluşabilsin" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız