SON DAKİKA
SON DEPREMLER

700 Kurban Karadağ'da Kesildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:42:12
700 Kurban Karadağ'da Kesildi
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayının, 2015 yılı vekaleten kurban kesimlerine yurtiçinde 4 kombinada ve yurtdışında 17 ülkede gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Türk Kızılayı, Malatya'lı bağışçıların da bulunduğu 700 hisse kurbanın kesimini Karadağ'da (Montenegro) Bjelo Polje'de yerine getirdi.

Veteriner ve din görevlisinin de katılımıyla bir tesiste gerçekleştirilen kesime, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fezjiç eşlik etti.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av.M. Umut Yalçın'ın da Kızılay Genel Merkezi tarafından görevlendirildiği yurt dışı kurban kesimi esnasında yaptığı açıklamada;

“…"Yurtdışı için vekaletlerini Kızılay'a veren hayırseverlerin kurbanları ise Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya ve Çad'da kesim işlemlerinden sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yurtdışındaki kesimlerin tamamının Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yapıldı ve kesimi yapılan kurbanlarla ilgili bilginin vekalet sahiplerine anlık olarak verildi.

Karadağ’da kendi gözetimlerinde kesilen kurbanların belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, Türk Kızılayı olarak kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın Kızılay'a duyduğu güvene layık olmak adına Kızılay’ın üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdiğini…” belirtti.

Bu ziyarette Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic'in karşılattığı Kızılay ekipleri Karadağ Büyükelçi'si sayın Serhat Galip tarafından düzenlenen resepsiyona katılan Kızılay aradağ Ekibinin bu ziyaretinde söz alan Büyükelçi Galip; Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk KIzılayı'nın Karadağ'da ve diğer ülkelerde Kurban Kesimi ve dağıtımı yapmasının Türkiye'nin Avrupa'da ve dğer bölgelerde bulunan müslümanlarla olan ilişkilerini çok önemli oranda etkilediğini, yakınlaşmanın doğduğunu ve burada yaşayan müslümanların Türk coğrafyası tarafından sahiplenilmesinin önemini belirterek Türk Kızılayı'na ve bağışçılarına şükranlarını iletti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız