SON DAKİKA
SON DEPREMLER

700 Milyarlık Pakete Red

A- A+ PAYLAŞ

ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısını reddetti.

ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi, Başkan George W. Bush ve 2 büyük partinin yöneticilerinin bütün uyarılarına karşın 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketini az farkla da olsa reddetti.

Yapılan oylamada paket 205'e karşı 228 oyla reddedildi.
Demokrat Parti milletvekillerinin çoğunluğu olumlu oy kullanırken Cumhuriyetçi Parti'li milletvekillerinin çoğunluğu ise pakete karşı oy verdi.

Başkan Bush, paketin geçmemesinin ekonomiye felaket etkisi yapabileceğini söylemişti. Bush'un uyarılarına karşın Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi muhafazakarlar "bir çeşit sosyalizm" olarak adlandırdıkları pakete karşı çıkmayı son anda da sürdürdü.

BAŞKAN BUSH BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

ABD'de finans sektörünü kurtarmak için yönetim tarafından hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde reddedilmesinin ardından Başkan George W. Bush'un bu gelişmeden büyük hayal kırıklığına uğradığı açıklandı.

Beyaz saray sözcüsü Tony Fratto, "Ülkenin çaresi bulunması gereken zorlu bir krizle karşı karşıya olduğundan kuşku yok. Başkan, oylama sonucundan büyük hayal kırıklığına uğradı" dedi.

Sözcü, Bush'un ilerleyen saatlerde ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek bundan sonraki adımları görüşeceğini söyledi.

Oylamada red kararının çıkmasının ardından Temsilciler Meclisi'nde yapılan ilk açıklamalarda Cumhuriyetçi Partililer, sonucun negatif çıkmasından kısa süre önce "partizanca" bir konuşma yaptığını savundukları Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi sorumlu tuttular.

OBAMA: "MUTLAKA YENİ BİR PAKETİ GEÇİRMELİYİZ"

Kampanyasına Colorado eyaletinde devam eden Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, paketin başarısızlığa uğramasına karşın ekonomiyi bu zor dönemeçten çıkaracak ve Kongre'den geçebilecek bir paketin mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi.

Paket, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada ağırlıkla muhafazakar Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedilirken, onlara bazı Demokrat partili milletvekilleri de katılmıştı.

BUSH, KURTARMA PLANININ ONAYLANMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

ABD Başkanı George Bush, mali sistemdeki krizin ekonominin tümüne yayılmasına engel olunması gerektiğini söyledi.

Bush, Kongrede paketin kabul edilmesine ilişkin kritik oylama öncesinde yaptığı açıklamada, Kongrenin her üyesi ve Amerikalıların, mali sisteme yönelik bu kurtarma paketi için yapılacak oylamanın ekonomik zararı önlemeye yönelik olduğunu unutmamaları gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı, bu güçlü ve kararlı yasayla kredi akışında yeni bir başlangıç yapacaklarını, böylece Amerikan ailelerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine ve iş çevrelerine yardımcı olacaklarını kaydetti.

Amerikan hükümetinin 700 milyar dolarlık kurtarma planına dair yasa tasarısının bugün Temsilcileri Meclisinde, daha sonra da Senatoda onaya sunulması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız