SON DAKİKA
SON DEPREMLER

71 Partinin 10 Milyon Üyesi Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:56
71 Partinin 10 Milyon Üyesi Var
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre, faaliyetteki 71 siyasi partinin, 14 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 10 milyondan fazla üyesi var. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre, faaliyetteki 71 siyasi partinin, 14 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 10 milyondan fazla üyesi var. AK Parti'nin üye sayısı 7 milyon 551 bin 472 olarak bildirilirken, anamuhalefet partisi CHP'nin 953 bin 416, MHP'nin 363 bin 393, BDP'nin ise 44 bin 156 üyesi bulunuyor. 

Siyasi partilerle ilgili iş ve işlemleri yürüten Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Siyasi Partiler Sicil Bürosu, tüm siyasi partilerin bilgilerini topluyor. Siyasi Partiler Kanunu'na göre faaliyette bulunan siyasi partileri de belirleyen Büro, 71 siyasi partinin faaliyette olduğunu tespit etti. 

Siyasi Partiler Kanunu'na göre, tüm siyasi partilerin Haziran ve Aralık ayında olmak üzere yılda iki kez yeni kayıtlı üyelerini Başsavcılığın Siyasi Partiler Sicil Bürosu'na bildirmesi gerekiyor.

Bilgileri derleyen Büro, siyasi partilerin tüzükleri, kuruluş tarihi, genel başkanı ve 14 Ocak 2013 tarihi itibarıyla bildirilen üye sayılarını internet sitesinde yayınladı. Faaliyetteki 71 siyasi partinin toplam üye sayısı 10 milyon 96 bin 586 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız