SON DAKİKA
SON DEPREMLER

72 Tay Dünyaya Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yetiştirilen Ünlü Arap yarış atları bu yılki doğum mesaisini tamamladı.

Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde özenle yetiştirilen Arap yarış atlarının bu yılki doğumlarının tamamlandığını belirten işletmenin Atçılık Şube Şefi Uzman Veteriner Hekim Mehmet Ali Gökdere, "20 Ocak'ta başlayan atların doğumları tamamlandı. 30 safkan attan ve 42 dişi süt tayından olmak üzere toplam 72 tay bu yıl dünyaya geldi. Doğumlarda iki tay ise öldü" dedi. Özellikle doğum yapan atların süt için özenle beslendiğine dikkat çeken Gökdere, zaten yarış atlarının da özenle beslendiğini
hatırlattı.

1889 yılında cins atların yetiştirilmesi amacıyla kurulan, aynı zamanda 4. Ordu'nun ihtiyacı olan topçu ve süvari atlarının yetiştirilmesi ile görevlendirilen Sultansuyu Tarım İşletmesi, Baba Seklavi, Küheylan, Ersoylu ve Demirkır gibi yarış sahalarında şampiyon olmuş ünlü Arap taylarını yetiştirdi.

Bu arada, Saf Kan Arap atı gen kaynaklarının korunmasında ve ıslahında büyük görevler üstlenen Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde dondurulmuş sperm üretim laboratuvarı kurulması nedeniyle, aygırların spermleri doldurularak saklanıyor. Söz konusu aygır damızlık kullanımından çıkarılmış olsa bile takip eden yıllarda sperması elde olacağı için kullanılmaya ve yarış performansı yüksek taylar üretmeye devam edildiği vurgulandı. Bu sayede talep olduğu takdirde bu spermaları yurt içi ya da yurt dışına da
satışının mümkün olduğu da kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız