SON DAKİKA
SON DEPREMLER

75 Avukattan Ortak Açıklama

A- A+ PAYLAŞ

Danıştay'a yapılan saldırı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 1966 yılı mezunları tarafından Malatya'da yapılan ortak basın açıklamasıyla kınandı. 75 hakim, savcı, noter ve avukattan oluşan grup, Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bıraktı.

Yıllık geleneksel dönem toplantısı için Malatya'da bulunan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 1966 yılı mezunlarından oluşan 75 kişilik hakim, savcı, noter ve avukat, Atatürk Anıtı önünde ortak basın açıklaması yaparak, Danıştay'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kırıkkale Baro eski Başkanı Hüseyin Akay, "Çok boyutlu vahametini gördüğümüz olayı ve onu oluşturan zihniyeti kınıyoruz. Katiller, caniler ve varsa azmettiriciler bilsinler ki hukukun üstünlüğünü yüksek değer olarak bilen, demokrasiye, cumhuriyete, laikliğe inanmış, Atatürk ilkelerine bağlı, hukuk devletinin emekçileri olan hakim, savcı ve avukatları sindiremeyecekler, yollarından döndüremeyeceklerdir" dedi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları, Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bırakarak, olayı alkışlarla protesto etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız