SON DAKİKA
SON DEPREMLER

75 Bin Okumaz- Yazmaz Var

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı açıklamaya göre, Malatya'da 15 yaş üstü okuma yazma bilmeyen 75 bin kişi bulunuyor.

"Ana-Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde başlatılan çalışmalar ile Malatya'da bin 339 kişi, açılan kurslarla okuma-yazma eğitimi almaya başladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, "Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi okuma-yazma bilmeyen 15 yaş üstü çok sayıda insanımızın olması. Biz ilimizde konuyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde "Ana-Kız Okuldayız" programını yürütüyoruz. Bu kampanya ile 15 yaş üstü kadın-erkek ne kadar okuma yazma bilmeyen insanımız varsa, bu vatandaşlarımıza ulaşıp Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslar ile vatandaşlarımızı okur-yazar hale getirmek. Biz okuma-yazma kurslarını iki kademe halinde devam ettiriyoruz. İkinci kademe okuma-yazma kurslarına katılan vatandaşlar aldıkları belgeler ile sürücü belgesi de alabiliyorlar. Dolayısıyla, TÜİK'in yaptığı bir araştırma var. Türkiye genelinde 4 milyon 800 bin insanımız halen okuma-yazma bilmiyor. Bu sayı Malatya'da 75 bin insanımız bulunuyor. Tabi 4 milyon 800 bin oranının, 4 milyonunu ne yazık ki, bayanlar oluşturuyor" dedi.

Malatya'da 75 bin 796 okuma-yazma bilmeyen vatandaşın, 57 bin 721'ini bayanların, 18 bin 74'ünü ise erkeklerin oluşturduğunu kaydeden Bulut, "Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü ve Halk Bankası'nın da destek olduğu güzel bir çalışma var. Bu kampanya ile bizde Malatya'da kapsamlı bir toplantı yaparak, çalışmalara başladık. Okuma-yazma bilmeyen 75 bin insanımızın yüzde 60'ını kademeli olarak, 4 yıl içerisinde okur-yazar yapmak hedefindeyiz. Şuan ilimizde daha detaylı çalışmalar yapmalıyız. Bu proje başlayalı 3 ay kadar süre oldu. Bin 339 insanımızı kurslara almış bulunuyoruz. Kurs sonunda kursiyerlerimize maddi destek de sağlayacağız. Her şeyden çok üstte tuttuğumuz okuma-yazma sorununu ortadan kaldıracağız. Sayın Valimiz Vali Halil İbrahim Daşöz Başkanlığında kurul oluşturuldu. Alan taramalarıyla gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben 15 yaş üstündeki okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okullarımıza başvurmalarını istiyoruz. Bu vatandaşlarımız okuma-yazma öğrendiklerinde ufukları açılacak ve dünyaya daha farklı bir gözle bakacaklar" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız