SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"750 Bini Aşarsanız Elazığ Büyükşehir Olur"

0
Güncellendi - 2017-02-18 16:28:19
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kente 14 yılda yaklaşık 12 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek, bugün de tamamlanan 963 milyon TL kamu yatırımları ile 250 milyon dolarlık bir özel sektör yatırımlarını hizmete açtıklarını vurguladı. Erdoğan, kentin 750 bin nüfusunu aşması durumunda büyükşehir yapılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Elazığ’da, İstasyon Meydanı’nda toplanan onbinlerce kişiye hitaben konuştu. Erdoğan, 14 yılda Elazığ’a yaklaşık 12 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek, “Bugün de Elazığ’da yapımı tamamlanan toplam yatırım bedeli 963 milyon TL kamu yatırımları ile 250 milyon dolarlık bir özel sektör yatırımını hizmete açıyoruz. Eğitimde 211 yeni derslik, 4 adet 600 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 spor salonu, 2 yemekhane, üniversitemizin kapalı spor salonunu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasını tamamladık. Değerli kardeşlerim stadınız kullanılamaz hale geldi, eskidi. Bakanlığımız yeni stadyum ile ilgili projeyi hazırladı. Bu çevresi itibariyle alışveriş merkezi özelliği taşıyan bir stadyum iç kısmıyla da stadyum hizmetini veren yapıda. Aynı zamanda kulübün kendi ihtiyacını da gidersin diye yapılıyor. Yakında ihalesi yapılacak. Ve inşaatını Gençlik ve Spor Bakanlığımız yürütecek. Şehrimize hayırlı olsun diyorum. Gerçekten projeyi gördüm ve beğendim. Güzel bir proje olmuş. İçini boş bırakmayacaksınız. Maça girdiğiniz zaman para vereceksiniz. Bedava girmek yok” dedi.

“Şehir Hastanesinin inşaatı sürüyor”

Sağlık alanında Karakoçan ve Maden Devlet Hastanelerinin yapıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binası, ilçelerimizde aile sağlığı merkezleri yapıldı. 1040 yataklı Elazığ Şehir Hastanesinin inşaatı sürüyor. TOKİ 484 konutu, alt yapısı ve çevre düzenlemeleriyle tamamladı. Böylece TOKİ’nin konut sayısı 8 bini aşmış oldu. AFAD 168 afet konutunun inşaatını bitirdi. Ulaştırma Bakanlığımız Elazığ-Maden yolu ile çeşitli yol köprü ve üst geçit inşaatlarını tamamladı. Elazığ’daki bölünmüş yol uzunluğu 355 kilometreye ulaştı. Kömürhan Köprüsü ile bağlantı tünelinin inşaatı hızla sürüyor. Önümüzdeki yıl onun da açılışını yapacağız. Malatya-Elazığ, Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hatları proje çalışmasına başlandı. Enerji bakanlığımız enerji üretim hatları, bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdi. Bu eserlerin resmi açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Belediyelerimiz hamdolsun güzel hizmetler yaptılar. Onları da tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum. Elazığ’ın güneş enerjisi başta olmak üzere diğer alanlarda da önemli potansiyeli var” diye konuştu.

“750 bin nüfusunu aşarsanız Elazığ büyükşehir olur”

Miting alanını dolduran “Elazığ büyükşehir olmak ister mi?” diye soran ve “Evet” yanıtı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama burada bir şart var. Şart 750 bini nüfus olarak aşmak gerekiyor. Şuanda Elazığ’ın nüfusu 650 bin, 100 bin açık var. 100 bini tamamlamaya var mısınız? Eğer 750 bini Elazığ yakalarsa oldu büyükşehir. 2019’a fazla kalmadı. 2019 Kasım’ında seçimler var. Eğer nüfus oraya ulaşırsa Elazığ’da büyükşehir olur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.05'de helikopterle Elazığ'dan Malatya'ya hareket etti.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Objektiflikten uzak o kadar yorum yapılmış ki? Elazığ da bu ülkenin güzide bir şehri Malatya da güzide bir şehri. Malatya büyü kşehir belediyesi oldu diye büyük şehir, Elazığ büyük şehir belediyesi olmadı diye küçük şehir olmuyor. Yeni çıkan büyük şehir yasasıyla Malatya büyük şehir oldu. Bir çok şehre göre hak ediyor. Ama unutulmamalı ki 80 bin merkez nüfuslu Mardin, Muğla da köy nüfuslarıyla büyükşehir oldu. Bu büyük bir haksızlığı ortaya çıkardı. 450 bin merkez nüfuslu Elazığ genel nüfusu yetmediği için büyük şehir olamadı. Yani köy ve ilçesi yeterli gelmedi. Biz büyük şehir olduk tüm yatırımlar bize onlar küçük şehir onlara yatırım yapılmasın düşüncesi de sağlıklı düşünen insanların yapmayacağı düşüncedir. Ama maalesef bu bencillikten de kurtulamıyoruz. Elazığ şu anda büyükşehir olan Van, Muğla, Balıkesir, Mardin, Ordu gibi illerin merkezinden büyük. Nasıl çözümlenecek bu iş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alı Yilmsz (7 yıl önce)
    Mehmet kardesim malatayayi ilce yapip elaziga baglasalar yinede oyu verirler boşver:)
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Elazığ 750 bin olacak...yani 2750 yilda...
    0
    0
    Yanıtla
  • Suphi (7 yıl önce)
    Mehmet beye katılıyorum.Artık bunlara bende dikkat edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanım şahsınıza saygım sonsuz! Sadece sizin için bu partıye oy verıyorum ınanın! Elazığ ıcın yapılanlara baktığımızda ozellıkle de 1- uluslarası Malatya-Elazığ arasına bölgesel sivil bir havalimanı yapmadığınız sürece 2- sehır hastanelerinden 1 tanesi de Malatya ya yapmadığınız sürece 3- beledıye başkanı dahil mılletvekıllerını görevden almadığınız sürece 4- hekımhan demıs çelık fabfıkası kufmadıgınız surece 5- Malatya ya 2. Hatta 3 cı unıversıteyı kumadıgınız surece 6- yüksek hızlı tren 2019 kadar yapmadığınız sürece 7-Malatya yenı bölge mudurluklerı kurup Elazığ dan ayırmadığınız surece bır daha asla oy vermıycez kusura bakmayın! Sızın yerınız bızde farklı ama kusura bakmayın oy veremyızcez artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bırakın artık Elazığ ile çekişmeyi. Yazdığınız her cümlede Elazığ dusöanlığı var. Elazığ da malatya da güzide iki şehrimiz. Birlik olalım diri olalım . " aynı hastaneden 1 tane de malatya ya yapmadığınız sürece "" ne demek? O zaman heryere 1000 yataklı dev hastaneler yapılsın! Hastane degil sağlıklı olmayı isteyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet beye hak veriyorum. malatya hak ettiği yatırımları alamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar bey Elazığ ile cekısen yok rahat olun! Dusmanlık ıse asla olamaz... ben artık buyuksehır olmus bır Malatya'nın düz bir beledıye olan küçük bır sehıre bağlı kalmasını ıstemıyorum...Elazığ ili Tunceli bıngol gibi 100 nüfuslu sehırlere bölge olarak hıtap etsın. Malatya sadece sehır merkezı nüfusu 600 bın olmus. Buyuksehır olmus! Buyuksehır demek kendı bolgesıne hıtap eden, yatırım yapılacağı zaman ılk akla gelen, etrafında ki küçük illere hızmet eden sehır demektır! Malatya Elazığ dan ayrılmalıdır yenı müdürlükler yapılmalıdır! Evet aynı hastaneden malatyamıza yapılmazsa oy vermıycez acıkcada söylüyorum! Cunku o hastane buyumsehırlere yapaılacaktı ama Malatya yapılmadı hakkı Yenerek küçük sehre yapıldı! Hıc kımse benım buyuksehırımı başka küçük bır ile bağlayamaz! 2050 yılına kadar Elazığ 750 bın olamaz! Bu böyle devam mı etcek.. bız ıstanbul a gıdecegımız zaman Elazığ a havalımanına mı gıtcez? Bölge hasatanelerımız Oray'ımı bağlı kalacak? Tüm bölge mudurluklerı orda olduğu ıcın bır ımza ıcın küçük bir ile mi gıtcez? Ordan yatırım ıcın medet mi umucaz! O Adnan Menderes zamanında yapılmış artık Malatya koca bır buyuksehır 10 sene sonra merkezi 1 mılyon olur Elazığ bağlı kalacak guldurmeyın adamı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz Elazığlıyiz lütfen saygılı olalım tarihini bilmeyen den hayır gelmez Malatya isterse nüfusu 1 milyon olsun bizim için büyükşehir olabilmek için her türlü hile ve desiseye tamah eden bir büyükşehir çünkü darendeyi bile büyükşehir olmak için merkez ilçe nufusuna dahil ettiler ayrıca üniversite öğrencilerini habersiz nüfuslarına dahil ettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Bey Malatyalı olmak demek il ayrımcılığı istemeyi öncelikli hale getirmez. Bu ülkede ister köy nüfüsuyla büyükşehir olsun isterse köy nüfüsuyla büyükşehir olmasın her şehirin halkı bu ülkenin imkanlarından eşit yararlanmalıdır. Malatyada zaten bazı bölge müdürlükleri var. Bazı bölge müdürlüklerinin de Elazığ da olmasının size ne zararı var? Elazığ2ın büyükşehir olmamasından ne kadar mutlu oluyorsunuz? Yazık. Bu kıskançlık neden? Unutmayın ki 80 bin merkez nüfuslu Mardin, Muğla gibi iller de büyükşehir. Elazığ merkez olarak Van, Mardin, Balıkesir, Ordu, Trabzon gibi şehirlerden daha büyük merkeze sahip. Bu haksızlık değil mi? Malatyalı olmak haksızlığı dile getirmekle olur. Yıllarca Elazığ yatırım almadı. Bakanlık verilmedi. Teşvik haksızlığı yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Bey Malatya genel nüfusu 760 bin civarında. Malatya merkez nüfusunun ne anlama geldiğini daha bilmiyorsunuz? Malatya girişde yazan Malatyanın merkez ilçesinin köyleriyle birlikte ve iki ilçesinin merkeze katılmasıyla oluşan nüfusdur. Elazığ'a doğru gelirseniz Elazığ merkez 360 bin yazar. Bu nüfus sadece il merkezidir. Merkeze bağlı köyler, beldeler hariçtir. Lütfen biraz araştırın ondan sonra yazın. Elazığ genel nüfusuyla Malatya genel nüfusu arasındaki fark yaklaşık 110 bindir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bravo çok doğru Mehmet harfiyen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Katılıyorum sonuna kadar.
    0
    0
    Yanıtla