SON DAKİKA
SON DEPREMLER

750 Kişi Sağlık Ocağına Başvurdu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4 gün önce başlayan ishal salgını nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 750 kişinin ilçe sağlık ocağına başvurduğu bildirildi.

Battalgazi ilçesinde, içme suyunun sık sık kesilmesi ve kanalizasyon suyunun bahçelerde sulama amaçlı kullanılması sonucu ortaya çıktığı resmi olarak açıklana ishal salgınından dolayı bugüne kadar sağlık ocağına başvuranların sayısı 750 olarak belirtildi.

İlk 2 günü göre yoğunluğun biraz daha düştüğü ifade edilirken, bunda Ramazan’ın ilk günü olmasını da etkili olabileceği kaydedildi.

Battalgazi Sağlık Ocağı'na de son günde ishal vakasıyla başvuranların büyük bir çoğunlukla çocukların olduğu belirtildi. Vücudunda sıvı kaybı fazla olan hastalara sağlık ocağında serum tedavisi uygulanırken, durumu normal olan hasta çocuk ve yetişkinlere ise ilaç yazılıyor.

Öte yandan Battalgazi Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan kriz merkezinin ise ishal salgını ile ilgili gelişmeleri ve ilçedeki çalışmaları yakından takip ettiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız