SON DAKİKA
SON DEPREMLER

750 Kişiye Günlük 'Sebil' Çorba

0
Güncellendi - 2017-03-23 16:20:27
750 Kişiye Günlük 'Sebil' Çorba
A- A+ PAYLAŞ

3 yıl önce başta üniversite öğrencileri olmak üzere işe erken başlayan vatandaşlara yönelik başlatılan İkram Çeşmesi’nde her gün 750 kişi sıcak çorba içiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Adliye Meydanı’nda kurulan İkram Çeşmesi’nde her gün 06.00 – 08.30 saatleri arasında herkese sıcak çorba-ekmek ikramı yapılıyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İkram Çeşmesi’ni ziyaret ederek, ikram edilen çorbadan içtiler. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu’nun da eşlik ettiği çorba ikramında, sıcak sohbetler yapıldı.

Mumcu: Üniversite öğrencilerimiz için

İkram Çeşmesi’nde öğrenci ve vatandaşlarla birlikte ikram edilen çorbayı içen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıldan beri çorba ikramında bulunduklarını belirterek, üniversite otobüs durağına yakın olması sebebiyle, Adliye yanını tercih ettiklerini söyledi. Yapılan ikramın güzel bir hizmet olduğunu kaydeden Mumcu, “Sabah 06.00 ile 08.30 saatleri arasında burada yaklaşık 750 öğrenci ve vatandaşımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Sabah erken derse giden öğrenci kardeşlerimizin okula aç gitmemeleri adına böyle bir imkan sağlamaya çalışıyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah bundan sonrada bu hizmetimiz devam edecek. Bugün yapılan çorba ikramında İnönü Üniversitesi Rektörümüz sayın Prof.Dr. Ahmet Kızılay da bizleri yalnız bırakmadı. Göreve geldiği günden itibaren ilimizin bütün katmanları ile şehrimizi entegre etme adına yoğun bir çaba içerisinde olan hocamıza ilimiz adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kızılay: Büyük bir hizmet

İkram Çeşmesindeki çorba ikramının büyük bir hizmet olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise hizmetten dolayı teşekkür etti. Kızılay “Öğrenci, vatandaş ayrımı yapmadan yapılan çorba ikramı çok büyük bir hizmet. Ben bu hizmeti düşünen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum. Sabah saat 06.00’da başlanan çorba ikramından öğrencilerimizin faydalanmalarını istiyorum. Zaten bilenler üç yıldır çorbalarını buradan içiyorlar. Duymayanlara da buradan duyurmuş olalım. İkram edilen çorba çok lezzetli ve sağlıklı” dedi.

Osmanlı döneminde de sebiller vardı

İkram Çeşmelerinin medeniyetimizin ve kültürümüzün bir numunesi olduğunu belirten Kızılay, “İkram çeşmesi, sebiller medeniyetimizin çok önemli birer parçasıydı.  Osmanlı döneminde su ve şerbet ikram edilirdi, şimdi de çorba ikram ediliyor. Bu sebilleri ne kadar yaygınlaştırabilirsek başta gençlerimize, öğrencilerimize ve bütün toplumumuza medeniyetimizin güzelliklerini sunmuş oluruz. Bu güzel faaliyeti üç yıldır devam ettiren Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum“ şeklinde sözlerini tamamladı.

Öğrencilerden teşekkür

İkramdan dolayı emeği geçenlereteşekkür eden öğrenci ve vatandaşlar ise, “Sabah erken evden çıktığımız için her zaman kahvaltı yapma imkanı bulamıyoruz. Buradan çorbamızı alıp otobüslere binerek derslerimize yetişmeye çalışıyoruz. Böyle güzel faaliyetlerin burada olması çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”   şeklinde konuştular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız