SON DAKİKA
SON DEPREMLER

762 Sayfalık İddianame Okundu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:16
762 Sayfalık İddianame Okundu
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasının 42. duruşmasında, aralarında Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Emekli Albay Mehmet Ülger’in de bulunduğu yeni sanıkları kapsayan ek iddianamenin okunması tamamlandı ve sanıkların sorgulanması aşamasına gelindi.

 
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili davanın 42. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Ek iddianamenin okunmasının tamamlandığı duruşmaya sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler, Varol Bülent Aral, Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka ve tutuksuz sanık Hüseyin Yelki katıldı. Ek iddianamede 1. sırada sanık olarak gösterilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile iddianamede itiraflarda bulunan sanık İlker Çınar duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklar Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise duruşmalara mahkeme kararı gereğince gelmiyor.
 
Duruşmaya öldürülen Alman Tilman Geske'nin Malatya’da yaşayan eşi Suzanna Geske, tarafların avukatları ile bazı sanık yakınları katıldı. Önceki 2 duruşmada okunmaya başlayan 762 sayfalık ek iddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme, yeni sanıkların sorgusunu yaparak savunmalarını alacak.
 
HÜKÜMETİ YIKMAYA TEŞEBBÜSLE SUÇLANIYOR
Ek iddianamede, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme” ile suçlanıyor.
 
İddianamede ikinci sanık olarak cinayetler döneminde Malatya’da Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger bulunuyor. Ülger, “Silahlı terör örgütünü yönetme, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet" ile suçlanıyor.
 
Zirve Yayınevi ile ilgili duruşmalar, seri halde 14 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız