SON DAKİKA
SON DEPREMLER

77 İl Başkanı 'Kılıçdaroğlu' Dedi

A- A+ PAYLAŞ

CHP’de kritik toplantı sona erdi… İl Başkanları Toplantısı’nın ardından CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı alınan ortak kararları açıklayarak '77 İl Başkanı Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyecek' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, Deniz Baykal'dan randevu istediklerini fakat henüz cevap gelmediğini söyledi.

İşte Ali Yıldızlı’nın açıklamaları:

MYK’nın çağrısı üzerine toplanan 81 il başkanı şu karara varmıştır. Karar 77 il başkanının onayıyla alınmıştır.

Biz aşağıda imzası bulunan il başkanları Genel Başkanımız Sayın Baykal’a alçakça düzenlenen komploya karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.

Ancak bu aşamada Sayın genel başkanın tekrar adaylığının düşünülmesini uygun görüyoruz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyoruz. Antalya, Ağrı, İzmir, Samsun dışındaki il başkanları bu kararı almıştır. 76 il başkanı’nın il başkanı’nın onayıyla alındı.

Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun il başkanlarımızın dışında 77’miz genel kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermiştir.

KILIÇDAROĞLU: MUHATTABIM TAYYİP BEY’DİR

CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetenin Ankara bürosunu ziyareti sonrasında, gazetecilerin, il başkanları toplantısıyla ilgili sorusu üzerine, “Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde. Sayın genel başkanımız da bir mutabakat sağlanmasından yanaydı. Öyle anlaşılıyor ki bu mutabakatı parti kendi içinde sağlamış oldu” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'eğer Kılıçdaroğlu gelirse onun da üstesinden geliriz' şeklindeki sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, Kılıçdaroğlu, “Seçilir genel başkan olursam benim muhatabım Tayyip bey olur” karşılığını verdi.

“Deniz Baykal sizi aradı mı?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, herhangi bir görüşmenin olmadığını, ancak ilerleyen saatlerde olabileceğini kaydetti.

CHP Genel Merkezi'ndeki kritik toplantıda Kılıçdaroğlu'na destek çıktı. 81 il başkanından 77'si Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Muhalif kalan 4 il başkanı da "Baykal aday olmazsa Kılıçdaroğlu'nu destekleriz" dedi. Desteğini açıklayanlar arasında İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de yer aldı. İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ise 'Baykal geri gelsin' dedi.

Aysel ALP yazıyor hurriyet.com.trCHP İl Başkanları toplantısında alfabetik sıraya göre konuşmalar yapıldı. 34. sırada kürsüye çıkan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı ve şöyle konuştu:

''Partimizin bir değişim geçirmesi gerektiğini uzun süredir söylüyoduk. 39 ilçe başkanıyla yapılan toplantıda 37 arkadaşımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini söyledi. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz'' dedi.

4 İL BAŞKANI'NDAN ŞARTLI DESTEK

Baykal'a destek veren il başkanları, Deniz Baykal aday olmadığı takdirde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecekleri öğrenildi.

İZMİR'DEN BAYKAL'A DESTEK

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, "Eğer dönerse Sayın Baykal'a destek verelim" diye konuştu.

İzmir dışında görüş açıklayan Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, Ağrı İl Başkanı Bedir Sayan, Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken Baykal’ın aday olmasını istedi. Baykal'a destek veren 4 il başkanı, Deniz Baykal aday olmadığı takdirde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecekleri öğrenildi.

ANKARA İL BAŞKANI KONUŞMADI

Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği bilinen CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı toplantıda söz almadı.

'BAYKAL'I ZİYARET EDELİM' ÖNERİSİ

CHP Hatay İl Başkanı Halef Tiftikçi, "Genel Başkanımız yok ise Kemal Kılıçdaroğlu isminde birleşelim. Genel Başkanımızın bu ülkeye Başbakanlık borcu vardır. Bu borcu da Kemal Kılıçdaroğlu yerine getirecektir. Buna da Genel Başkanımız sevinecektir. Sayın Genel Başkanımıza çirkin bir komplo yapılmıştır. Çıkışta Genel Başkanımızı ziyaret edelim, bu komplonun karşısında onun yanında olduğumuzu bildirelim" önerisini getirdi.

GENÇLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Öte yandan 46 ilin gençlik kolu CHP Genel Merkezi önünde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını belirten bildiriyi okudu.

KURULTAYA 1253 KİŞİYLE GİDECEK CHP'DE “BAYKAL DÖNSÜN” DİYEN 4 İLİN 102 DELGESİ VAR

İl Başkanları Toplantısı’nın ardından CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı alınan ortak kararları açıklayarak '77 İl Başkanı Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyecek' dedi. Baykal’ın geri dönmesini isteyen İzmir, Samsun, Antalya ve Ağrı il örgütleri ise Kılıçdaroğlu’na destek vermedi. Buna göre hafta sonu yapılacak kurultayda 102 delege yeni Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek. İzmir’in 48, Antalya’nın 26, Samsun’un 18, Ağrı’nın ise 10 delegesi Baykal’ın geri dönmesinden yana. Bu durumda 1253 delegeden 1151'i Kılıçdaroğluna destek verecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız