SON DAKİKA
SON DEPREMLER

77 Milyon TL Ödenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:56
77 Milyon TL Ödenecek
A- A+ PAYLAŞ

TARSİM’in zira don sigortasında 51 milyon TL prim topladığı, ancak bunun karşılığında 77 milyon TL hasar primi ödeyeceği bildirildi. 

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, yaptığı basın açıklamasında, don sebebiyle kayısı ürünleri zarar gören üreticilere ödemelerin poliçe bitiş tarihlerine göre yapılmaya başlandığını bildirdi.

Kadak, “Geçtiğimiz Mart ayının son günlerinde ülkemizin hemen hemen her bölgesinde etkili olan ve çok sayıda bitkisel ürüne zarar veren “Don” hadisesi, Malatya ve ilçelerinde kayısı ürününde etkili olmuştur. Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamında 2014 yılının başından Haziran ayı sonuna kadar bitkisel ürün sigortası branşında Malatya ilinde toplam 15 bin 146 adet poliçe düzenlendi. Bu poliçelerden 13 bin 859 adedi kayısı ürününe ait, 9 bin 533 adedi ise don teminatı alan kayısı poliçelerinden oluşmaktadır. Aynı dönemde don hasarı alan kayısı poliçelerine ilişkin gelen ihbar adedi ise 13 bin 281 adettir. Alınan hasar ihbarlarını takiben eksperler tarafından geçici hasar tespitleri Mayıs’ın ilk haftası, kesin hasar tespitleri ise Temmuz ayının ilk haftasında tamamlandı. Hasar ödemeleri, ekspertiz çalışmaları esnasında belirlenen oranlar doğrultusunda ve Genel Şartlar, Tarife, Talimatlar’da yer alan uygulama esasları çerçevesinde, üreticilere poliçe bitiş tarihlerine göre Temmuz ayından itibaren yapılmaya başlandı“ dedi.

Kadak, 2014 yılında Malatya ilinde tüm tarım sigortası branşları için 51 milyon TL prim almalarına rağmen, 77 Milyon TL ödeme yapılacağını ve tarım sigortası yaptıran üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceğinin altını çizdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız