SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"77 Milyonun Cumhuriyeti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:19:11
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da yaşanan maden kazasına ilişkin, "Umudumuzu hala kesmiş, bitirmiş değiliz ve şuanda bakan arkadaşlarımız orada. Tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Törene müteakip Başbakanımız da, ben de, arkadaşlarımız da, biz de oraya geleceğiz. Orada yerinde çalışmaları inşallah izleyeceğiz. Temennimiz odur ki 18 kardeşimize kavuşalım. Son ana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yaptığı konuşmada, "29 Ekim 1923'te kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş coşkusunu ve heyecanını, en önemlisini de gurur ve iftiharını bugün 77 milyon hep birlikte idrak ediyoruz. 91 yıllık süreçte ülkemizi her anlamda büyütmek için yoğun bir mücadele verilmiş. Hamdolsun bu kutlu mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. Türkiye Cumhuriyeti aziz milletimiz için olduğu kadar dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olarak doğmuştur. 91 yılın ardından geldiğimiz noktada ekonomisiyle göz kamaştıran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara kavuşan, milli birlik ve kardeşliğini her türlü engel ve saldırıya rağmen en güçlü şekilde yücelten bir cumhuriyetimiz var. Dahası kurulduğu ilk gün olduğu gibi bugün de dünyanın her yerindeki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegane umut olma özelliğini en güçlü şekilde koruyan, umutlara karşılık bulmanın asil mücadelesini veren bir cumhuriyetimiz var. Kuruluşun 91. yıldönümünde bir kez daha altını kalın çizgilerle çizerek ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti cumhurun tamamının, yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir. 77 milyonun her bir ferdi bila istisna bu cumhuriyetin öz evladıdır, bu cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bugün ulaştığımız seviyede cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuş, yani kendi özüyle, ruhuyla, gerçek manasıyla yeniden buluşmuştur. Devlet ile millet, cumhur ile cumhuriyet bugün daha bir muhabbetle kucaklaşmış, eski acılar, kırgınlıklar, dargınlıklar tedavi ve telafi yoluna girmiştir. İşte bu dayanışma kardeşlik ruhuyla geleceği inşa etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"BU YIL CUMHURİYET RESEPSİYONU'NU YAPMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: 

"İnşallah 9 yıl sonra cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü yeni ve büyük kazanımlarla, daha büyük bir coşku ve heyecanlarla idrak edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere cumhuriyetimizin sağlam temellerini atan herkese, TBMM'ye, aziz şehitlerimize ve gazilerimize milletçe bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize dair tüm şehitlerimize buradan bir kez daha söz veriyoruz. Bu vesileyle Karaman'da yaşanan acı maden faciası sebebiyle üzüntümüz büyük. Umudumuzu hala kesmiş, bitirmiş değiliz ve şuanda bakan arkadaşlarımız orada. Tüm kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Törene müteakip Başbakanımız da, ben de, arkadaşlarımız da, biz de oraya geleceğiz. Orada yerinde çalışmaları inşallah izleyeceğiz. Temennimiz odur ki 18 kardeşimize kavuşalım. Son ana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu arada bu akşam Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu'nu bu olay sebebiyle iptal ettiğimizi buradan da tekrar ifade etmek istiyorum. Çünkü bu olaydan sonra bizim böyle bir resepsiyonu yapmanın doğru olmayacağı kararını verdik. Bu yıl bu Cumhuriyet Resepsiyonu'nu yapmıyoruz. Aziz milletim, sevgili vatandaşım Cumhuriyet Bayramı hepinize, hepimize kutlu olsun diyorum. Kalın sağlıcakla." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız