SON DAKİKA
SON DEPREMLER

78 Babaya Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Baba Destek Programı (BADEP) çerçevesinde eğitim görenlere törenle sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen sertifka töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, çocuğun yetişmesinde ailenin büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, "Babalar çok şeyi bildiğini sanır. Ancak bir test yapsak. Kaç baba çocuğuna bir konuda fikrini sormuştur? Çocuğa doğru alışkanlığı kazandırmak için çocuğa değerini ve yeterliliğini hissettirmemiz lazım.Çünkü çocukta özgüven kazanması önemlidir" ifadelerini kullandı.

Sıra dışı olan butür eğitim ve kursları arttırıp sıradan eğitim kapsamına alınması gerektiğinin altını çizen vali Daşöz, "İki ayaksız birşey hareket etmez. Anne ve baba eğitimli olursa çocuk da eğitimli olur"dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, annelere daha önce eğitim verildiğini hatırlatıp, "Aile bir bütündür. Anne, baba ve çocuk'tan oluşur. Çocuk zaten okulda eğitim alıyor. Anne ve baba da eğitilirse, daha iyi nesiller yetişmesine katkıları olur"şeklinde ifadeler kullandı.

Milli Eğitim Müdür Yardımıcısı Yücel Abik de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği çerçevesinde önce pilot illerde başlatılan ve gittikçe yaygınlaştırılacak İlimizde 5 yerde 3 ay süreyle düzenlenen kursa 78 baba katıldı. Ülkemiz ve toplum için yararlı olacağını ümit ediyoruz"dedi.

Bu arada, Çanakkale Savaşı'nda gazi olan ve geçtiğimiz günlerde 104 yaşında iken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da programda, Çanakkale ile ilgili şiir okudu ve anıları anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız