SON DAKİKA
SON DEPREMLER

78 Oto Çalmışlar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Renault marka otomobil hırsızlıklarının artması üzerine başlatılan ve 9 ilde de sürdürülen operasyonda 14 kişilik şebeke yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İlimizde meydana gelen Renault marka oto grubu hırsızlıklarının artması üzerine , yapılan araştırmalar neticesinde meydana gelen bu oto hırsızlık olaylarını bir (1) kişinin tek başına gerçekleştiremeyeceği, konunun uzmanlık, görev dağılımı ve örgütlenme gibi bir çok karmaşık yapıyı gerektireceği, bu otoları çalıp parçalayanların Oto Hırsızlığı yapmak için kurulan bir suç şebekesinin eylemleri olacağı düşüncesiyle başlatılan çalışmalar neticesinde;

Elde edilen araştırmalar ve bulgular sonucu örgüt yöneticileri ve örgüt yapılanması içinde bulunan şahısların yönetim merkezinin ‘Şanlıurfa’ ili olduğu ve Şanlıurfa ilinden yönetilen bu yapılanmanın, ilimiz dahil olmak üzere, Şanlıurfa, Batman, Adana, Hatay, K.Maraş,Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin toplam 10 ilde Örgüt adına oto hırsızlığı faaliyeti gösterdikleri tarafımızdan tespit edilmiştir.

Bu olayları gerçekleştiren şahısların ilimizde ve diğer illerde de başka suçlara karıştıklarının tespit edilmesi neticesi, bu olaylarla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğimizce tespit edilen bulgular eşliğinde Malatya C.Başsavcılığına başvurulmuş, Malatya C.Başsavcılığınca “ Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak TCK 220/1” maddesi gereğince soruşturma başlatılarak, çalışma çok yönlü devam ettirilmiştir.

Soruşturma sonucunda; “SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK” suçundan, 8 ay süren özverili çalışma neticesinde 26.05.2009 tarihinde Şanlıurfa ilinde yapılan koordinasyonlu operasyonda (Oto Kasap Operasyonu), örgüt adına oto hırsızlığı yapmak, oto hırsızlığına adam temin etmek ve teşvik etmek, çalınan otoları parçalamak suretiyle haksız kazanç elde etmek suçlarını işledikleri ve Malatya’da 9 adet, Batman’ da 8 adet, Adana’da 7 adet, Ceyhan’da 3 adet, İskenderun’da 5 adet, K.Maraş’da 10 adet, Adıyaman’da 1 adet, Diyarbakır’da 9 adet, Gaziantep’te 15 adet, Mersin’de 9 adet, Şanlıurfa’da 1 adet olmak üzere toplam 78 adet Renault grubu otonun çalınması olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen M.Y., E.B., E.K., İ.T., H.T., A.B., A.E., H.E., İ.K., Ö.S., İ.D., M.Z., M.U., ile yaşı küçük bir şahıs olmak üzere toplam 14 şüpheli olaylarda kullandıkları araç gereç ve yaklaşık “5 TIR” dolusu çalınan otoların parçaları ile birlikte yakalanmıştır."

TUTUKLANANLAR..
Açıklamada, yakalanan şahıslarla ilgili adli sonuç da şöyle belirtildi:

"Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğimizce gerçekleştirilen “OTO KASAP OPERASYONU” kapsamında “SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK” suçundan yakalanan ve 29.05.2009 günü İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan şahıslardan M.V., A.B., H.T. ve İ.K. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığınca, E.G isimli şahıs da mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Diğer Şüpheliler M.Y., E.B., Y.Ç., E.K., İ.A., M.V., İ.T., H.K. ve A.K. isimli şüpheliler çıkarılmış oldukları mahkemece tutuklanmışlardır.

Ayrıca bu konu ile ilgili olarak daha önceden H.Ç., S.B. ve İ.V. isimli şüphelilerde yakalanarak adli makamlarca tutuklanmışlardır.Olayla ilgili olarak toplam tutuklanan şüpheli sayısı 12 kişidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız