SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''78 Üniversite Arasında 8. Sıra''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin, "bilimsel yayın performansı" değerlendirmesinde öğretim üyesi başına düşen makale sayısı itibarıyla 78 resmi ve özel üniversite arasında 8. sıraya yükseldiği, devlet üniversiteleri arasında ise ODTÜ'den sonra 2. sırada yer aldığı belirtildi.

 

Konuya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fatih Hilmioğlu'nun açıklaması şöyle:

 

"Türk üniversitelerinin bilimsel yayın performansı YÖK tarafından değerlendirilmiş ve öğretim üyesi başına düşen makale sayısı itibariyle üniversitelerin 2006 yılı sıralaması yapılmıştır.

 

YÖK’ün Internet sayfasında da görüleceği üzere, toplam 78 üniversite içerisinde (vakıf üniversiteleri dâhil) Üniversitemiz 8. sıraya yükselmiştir. Sadece devlet üniversiteleri dikkate alındığında üniversitemiz devlet üniversiteleri arasında ODTܒden sonra 2. sırada yer almıştır.

 

Henüz birkaç yıl önce hedeflediğimiz bu noktaya bu kadar kısa süre içerisinde ulaşmamız her türlü takdirin üzerindedir.

 

Ulaşmış olduğumuz bu onur ve gurur verici üstün başarı, başta akademik personelimiz olmak üzere üniversitemizin tüm personelinin ortak başarısıdır.

 

Bu vesileyle, tüm personelimizi yürekten kutluyor, hep birlikte gelecekte üniversitemizi daha yükseklere taşıyacağımıza inanıyor, sevgi, saygı ve teşekkürlerimle en iyi dileklerimi sunuyorum."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız