SON DAKİKA
SON DEPREMLER

782 Çiftçi Kefili İcralık

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:33:59
782 Çiftçi Kefili İcralık
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi alan, ancak geri ödeyemeyen çiftçilere kefil olan 782 kişi icralık oldu.

KEFİLLERE İCRA TAKİBİ

TARIM, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine verdiği cevapta, “Malatya ilinde ve ilçelerinde 28 Şubat 2014 tarihi itibariyle Tarım Kredi Kooperatiflerinden 391 ortak icra takibindedir. Malatya ilinde 28 Şubat 2014 tarihi itibariyle kefil olukları için toplam 782 kişi hakkında icra takibi yapılmıştır. Tarım Kredi Kooperatiflerince, icra takibinde olan ortaklar dahil olmak üzere Kooperatiflere vadesi geçen borçlarını ödeme istek ve gayretleri içerisinde olan ortaklara borçlarını ödeyebilmelerini teminen kolaylıklar sağlanmaktadır” dedi. 

Bakan Eker’in verdiği cevapta kredi borcundan dolayı icra takibi yapılan çiftçi sayısının, çiftçilere kefil olanların sayısını daha az olduğu görüldü. 

GERİ DÖNÜŞ YÜZDE 98’MİŞ…

BAKAN Eker,  Milletvekili Ağbaba’ya verdiği cevapta, “Borcunu defaten ödeme imkanını asahip olmayan ortakların borçlarının en az yüzde 25’ini peşin ödemeleri kaydıyla kalan borçları için gelecek ürün hasat dönemine kadar 1 yılı geçmeyecek şekilde bir veya birden gazla taksitle ödeme imkanı sağlanabilmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının kooperatifi olan vadesi geçen borçlarının asgari yüzde 69’nı ödemeleri kaydıyla, kalan kısmı için yeni kredi kullandırılarak borçlarından mahsup edilebilmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan kredilerin geri dönüş oranı 2013 yılı itibariyle yüzde 98’dir. Ziraat Bankası tarafından kullandırılan kredilerin geri dönüş oranı 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 98’dir” şeklinde bilgi verdi. 

FOTO: Google Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız