SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7'den 70'e Hastane Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:19
7'den 70'e Hastane Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Devlet Hastanesi’ni hizmete açılmasını ardından eski devlet Hastanesi’nin kapatılması üzerine mağdur olduklarını belirten bölge sakinleri Pazar günü ikinci eylemlerini gerçekleştirirken,  Eski Devlet Hastanesi’nin yeniden açılması içinde imza kampanyası başlatıldı.

 Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı eylemde konuşan Fırat Mahallesi Muhtar Vekili Hasan Kulcu, iki hafta önce yapılan eylem sonrasında yetkililer tarafından mağduriyetin giderileceğine dair işaretler aldıklarını ancak bugüne kadar somut bir adım atılmadığını belirterek “Buradan milletvekillerine bir kez daha sesleniyoruz. Hastane sorunumuzu artık çözünüz. Hastanemizi geri veriniz. Bizleri her Pazar burada toplanmaya mecbur etmeyin” dedi.

‘ÖZEL HASTANELERE MÜŞTERİ YOLU AÇTILAR’

Devlet hastanesinin kapatılarak özel hastanelere müşteri yolunun açıldığını söyleyen Hasan Kulcu “Bin 100 yataklı hastane lağvedilip yerine 640 yataklı hastane açıldığı halde yeni hastaneye giden hasta sayısı düştü. Nereye gidiyor bu hastalar? Özel hastanelere gidiyor. Özel hastane rantı için hastanemiz kapatılmıştır.  Bazı doktorlarımız hastaları yeni hastaneye çağırmaktadır. Neden? Çünkü orada döner sermaye kaybolmaktadır. Bizim rant savaşıyla alakamız yoktur, bizim derdimiz sağlık sorunudur” diye konuştu.  Kulcu’nun konuşması sırasında bazı vatandaşların “Oy verdiğimiz vekiller nerede, onlar gelsin, onlar” demesi üzerine Kulcu, “Onlar korkusundan buraya gelemiyorlar” sözleriyle cevap verdi.

‘HASTANE AYAKLARIMIZIN ALTINDAN ALINDI’

İki hafta önce yapılan eylem sonrası Ak Parti İl Başkanı ile Vali’nin acil servisin açılacağı sözü vermesine rağmen verilen sözün tutulmadığını kaydeden Kulcu, Başbakan Erdoğan’ın mağduriyetlerini çözmesini beklediklerini ifade etti. Kulcu “Sayın Başbakanımız, her konuşmanızda mağdurun ve mazlumun yanında olduğunuzu,  hizmeti halkın ayaklarına götüreceğinizi söylüyorsunuz. Sayın Başbakanımız, gelin görün ki, Malatya’da Battalgazi ilçesinde sağlık ve hastane hizmeti ayaklarımızın altından alındı. Bizleri duyunuz ve derdimize çare olunuz” ifadelerini kullandı.

STK’LARA TEPKİ

Kulcu konuşmasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile basına da tepki göstererek şunları söyledi: “Buradan sivil toplum kuruluşlarına da sesleniyorum. Bu halk sivil değil mi? Nerede Esnaf Odası Başkanı? Nerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı? Buradaki bakkalı, manavı, lokantası tüm sivil esnafı sizin örgütlerinize üye değil mi?  Hangi platforma tepki gösterdiniz. Basına da naçizane sitemde bulunmak istiyorum. Bir kedi bir köpek kaybolduğunda haberlerde yer veriliyor. Ama bizim burada 300 bin kişiyi ilgilendiren sorunumuz ulusal medyada yer almıyor.”

Önümüzdeki sürecin seçim süreci olduğunu hatırlatan Kulcu, milletvekilleri oy istemeye geldiklerinde gerekli tepkileri göstereceklerini de söyleyerek, hastanenin açılmaması durumunda eylemlerinin artarak süreceğini bildirdi.

‘MALATYA’YI TEK BİR HASTANEYE HAPSETMEK İSTİYORLAR’

Daha sonra konuşan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Faruk Yılmaz ise, “ İnsanı yaşat ki insanlık yaşasın sözünü destur olarak alıyorsak eğer, insanı yaşatmak sağlıkla olur. Rantiyeyle olmaz, siyasetle olmaz, hesapla kitapla olmaz” dedi.  Elazığ’da 5 tane devlet hastanesi varken Malatya’nın tek bir hastaneye hapsedilmek istendiğini söyleyen Faruk Yılmaz  “Milletvekillerimiz bu ilin vekilleri, Valimiz bu ilin valisi ancak bitişiğimizdeki Elazığ’da devlet hastanesi 5 iken Malatya’yı bir tane hastaneye hapsetmek istiyorlar.  Kapatılmaması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Milletvekilleri ister gelsinler, ister gelmesinler, bu onların bileceği iştir ancak oy sandığı önünüze gelecektir” diye konuştu. Yılmaz, esnaf örgütleri olarak vatandaşın yanında olduklarını da belirterek ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Ankara’da olması nedeniyle kendisinin katıldığını ve her zaman halkın yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

DÖVİZ VE PANKARTLARDAKİ İFADELER 

Bu arada, eylemde  “Sayın Başbakanımızdan ricamız hastanemizi yıkmayınız” ile “Bu hastaneyi 350 bin nüfusa çok mu görüyorsunuz” şeklinde pankart asılırken,  vatandaşların ilendi taşıdığı bazı dövizlerde; “Halka hizmet, Hakka hizmet, günaha girmeyin”, “Başbakanımız duy sesimizi”,  “Keser döner, sap döner, gün gelir, hesap döner”, “Malatya’nın vekilimisiniz, yoksa TOKİ’nin ortağımısınız”, “Hastanemiz çok uzak, paramız yok, gidemiyoruz, geri istiyoruz”, “Sağlıkmı eziyetmi?”, “Acil vakalarda ölenlerin sorumlusu kim?” “Biz üvey evlatmıyız”,  “İğne yaptıracak acil servisimiz yok”  “Oy isteyen vekiller nerede?”, “Ulu Battalgazi’nin kemikleri sızlıyor” “Artık yeter” , “Büyükşehirde tek hastane, 2 ver,1 al” şeklindeki ifadeler yer aldı.

 HABER-FOTO: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız