SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7'si Hemen İşbaşı Etti

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi , İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen ve bu dalda Türkiye genelinde bir ilk olduğu belirtilen ‘ Hasta Bakımı Fizik Tedavi Teknisyen Yardımcılığı’ kursu sona erdi. Kursu başarılı tamamlayan 12 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende bir konuşma yapan Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Doç.Dr.Murat Cem Miman, “ Düzenlenen bu kurs büyüyen sağlık sektöründe önemli bir ihtiyaç olan yardımcı sağlık personeli ihtiyacını karşılama açısından son derece önemli olmuştur” dedi.

FİZYOTERAPİ KURSU SONA ERDİ
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde açılan, İş-Kur ile Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttükleri istihdam sağlamalı 2 ay süren ‘ Hasta Bakımı Fizik Tedavi Teknisyen Yardımcılığı’ kursunun sona ermesinin ardından kursiyerlere sertifikalarının verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende TÖTM Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman, TÖTM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zühal Altan, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut ile İş-Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, öğretim üyeleri, kurs görevlileri ile kursiyerler yer aldı.

Doç.Dr. Miman, yaptığı konuşmada, “ Bugün burada kurumlararası işbirliği ve paylaşmanın en güzel örneğini görmekteyiz. Sadece lise diploması olan ve istihdam edilemeyen kursiyerler bugün büyüyen sağlık sektöründe önemli bir yeri bulunan yardımcı sağlık personeli ihtiyacında kapışılan bir dalda 2 ay süreyle teorik ve pratik olarak yetiştirildiler. Daha önemlisi bunlardan 7’si burada istihdam edilirken 5’i de özel kurumlarda istihdam edilecekler” dedi.

Doç.Dr. Miman, TÖTM olarak bu projenin gerçekleşmesi ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında katkısı bulunan İş-Kur ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile TÖTM ’deki görevlilere teşekkür etti.

Miman, bu projenin yanı sıra AB Fonları ‘ndan sağlanacak ve 1 Milyon EURO tutarındaki 2 projelerinin daha bulunduğunu bunların evde sağlık hizmeti verilmesi ile, merkezde hasta bilgi otomasyon sekreterliği projeleri olduğunu bunlarında kısa sürede gerçekleştirilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Törende konuşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zühal Altan, Fizik Tedavi’de fizyoterapistlerin ayrılmaz bir parça olduğunu, fizyoterapist temininde sıkıntı çekildiğini, başhekimliğin böyle bir projeyi hayata geçirmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini, bu sayede verilen sağlık hizmetlerinin daha iyi olacağını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut’ta yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortaklaşa olarak çok kurs düzenlendiğini bunlardan birinin de TÖTM ile yürütülen bu proje olduğunu kursun 2 ay sürdüğünü ve 12 kişinin katıldığını ifade etti.

İş-Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ise konuşmasında, kurum olarak çok sayıda proje yürütüldüğünü, ilk kez böyle bir projenin hayata geçirildiğini, kursa katılanlardan 7’sinin TÖTM’de diğerlerinin de özel kurumlarda çalışacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek,” İnsanlarımız nitelikli olduğunda daha kolay istihdam olanağı bulabilmekteler. Biz kursiyerlerin bedellerini karşıladık. Milli Eğitim mevzuat konularıyla çaba gösterirken , projenin en önemli kısmının TÖTM tarafından yerine getirildiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız