SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7'si Uzman 43 Doktor Kadrosu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki hastane ve sağlık ocakları için 7'si uzman toplam 43 yeni doktor kadrosu açıldığı ve bu kadrolara atama yapıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın sekreteryasınca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’da sağlık kurumlarında ihtiyaç duyulan personel açığının giderilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından toplamda 43 doktor kadrosu açıldı. 36 pratisyen, 7’si uzman, toplam 43 yeni doktor Malatyalılar için iş başı yapacak.

Malatya Merkez Şahnahan Sağlık Ocağı’na 1, 8 Nolu Acil Sağlık Ocağı’na 1, 4 Nolu Müselli Sağlık Ocağı’na 1, 6 Nolu Karakavak Sağlık Ocağı’na 1 pratisyen hekim, Akçadağ Merkez Sağlık Ocağı’na 1 Aile Hekim Uzmanı, Kürecik Sağlık Ocağı’na 1, 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne 1, Develi Sağlık Ocağı’na 1, Merkez Sağlık Ocağı’na 2, 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na 4 Pratisyen Doktor kadrosu ayrıldı.

Arguvan Merkez Sağılık Ocağı’na 1 pratisyen, Battalgazi Hatun Suyu Sağlık Ocağı’na 1, Hasırcılar Sağlık Ocağı’na 1 pratisyen hekim, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne 1 anestezi ve reanimasyon uzman doktoru; Yenice Sağlık Ocağı, Aşağı Ulupınar Sağlık Ocağı ve Ayvalı Sağlık Ocağı’na birer pratisyen doktor kadrosu verildi.

Doğanşehir Mehmet Küçük Sağlık Ocağı’na 2, Polat Sağlık Ocağı’na 1 pratisyen hekim kadrosu açıldı.

Doğanyol Asaf Zeki Yüksel Sağlık Ocağı’na 2 doktor kadrosu verilirken Hekimhan Kirmanlı, Hasan Çelebi, Güzelyurt Sağlık Ocakları’na birer, Hekimhan Devlet Hastanesi’ne de 2 pratisyen doktor kadrosu verildi.

Kuluncak Merkez Salık Ocağı’na 1 pratisyen, Pütürge Pazarcık, Uzunkoru, Bakımlı ve Tepehan Sağlık Ocaklarına birer ve Pütürge Devlet Hastanesi’ne de 1 pratisyen doktor kadrosu açıldı.

Yazıhan İlçe Hastanesi’ne ise 1 pratisyen doktor kadrosu verildi.

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’ne 1 göz hastalıkları uzmanı, Beydağı Devlet Hastanesi’ne 1 anestezi uzmanı ve 1 radyoloji uzmanı kadrosu ayrıca Malatya Devlet Hastanesi’ne 1 mikrobiyoloji uzmanı ve 1 radyoloji uzmanı kadrosu açıldı.

Kadroların açılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalık, göreve başlayacak doktorlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çalık, vatandaşın en temel ihtiyaçlarından birinin sağlık hizmetleri olduğuna dikkat çekerek, “Bir sağlıkçı olarak konunun öneminin farkındayım. Amacımız halkamıza en güzel şekilde sağlık hizmeti verebilmek. Açılan bu kadrolarla vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri daha rahat görülecektir. Özellikle merkeze ulaşımı zor olan ilçelerimizde oturan halkımızın sağlık hizmetlerinin aksamaması için girişimlerde bulunduk. Göreve başlayacak meslektaşlarım büyük gayret ve çabalarla hizmetlerini yürüteceklerine olan inancım tamdır.” dedi.

Açılan kadroları yeterli görmediklerini ancak şu aşamada bununla yetineceklerini vurgulayan Çalık, “Amacımız her türlü hizmeti vatandaşın ayağına götürmek. Hemşerilerimin doktorsuz, hemşiresiz, hastanesiz ve öğretmensiz kalmasına asla razı olamayız. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Başı ağrıyan vatandaşımız yanında doktor ve hemşiresini görecek şekilde davranıyoruz. Bu anlayışın bir sonucu olarak ilimiz sağlık hizmetinde Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız