SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8.7 Trilyonluk Yardım..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin son 3.5 yıl içerisinde "kayıtlı" vatandaşlara yapılan yardım miktarının 8 trilyon 740 milyar lirayı (8 milyon 740 bin YTL) bulduğu, bunun dışında verilen sağlık hizmetlerinin parasal tutarının da 8 trilyon 791 milyar lira (8 milyon 791 bin YTL) olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve gelmesinden sonra, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara sağlık ve sosyal yardımlarını artırarak sürdüren Malatya Belediyesi, Ramazan ayında da yardımlarına devam ediyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere aylık ve üç ayda bir yapılmakta olan sosyal yardımların devam ettiği bildirilerek, özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında iftar çadırının yanı sıra sosyal yardımların artırılarak sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara gıda, ekmek, giyecek, nakdi ve asker aile yardımlarının durumlarına göre periyodik olarak verildiği, ayrıca Ramazan ayı nedeniyle de 6000 aileye 75’er YTL değerinde gıda paketlerinin dağıtıldığı ifade edildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve gelmesinden sonra sağlık ve sosyal yardımların arttığı belirtilerek, 1 Nisan 2004 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde 125.422 vatandaşın Belediye Sağlık Polikliniklerinde ücretsiz muayene edildiği ve kendilerine 252 bin kalem ilacın da yine ücretsiz olarak verildiği, verilen bu hizmetin parasal değerinin ise yaklaşık 8 milyon 791 bin YTL olduğu ifade edildi.

Son 3.5 yılda Belediye Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde kaydı olan vatandaşlara aylık ve üç ayda bir olmak üzere yapılan gıda, ekmek, giyecek, nakdi ve asker aile yardımlarının parasal değerinin ise 8 milyon 740 bin YTL olduğu bildirildi.

Malatya Belediyesi olarak imkanları doğrultusunda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de eğitim yardımlarının yapıldığı ve şu ana kadar 5190 öğrenciye 327 bin YTL eğitim yardımının yapıldığı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız