SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8 Adet Arazi Tipi Aracımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:50:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi  Acar, Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya ile Başkonak Mahalleleri arasında çıkan yangında 2 adet 4x4 arazi tipi ilk müdahale aracının da çalışmalarda kullanıldığını ve arazi tipi yangın söndürme aracından 8 adet bulunduğunu bildirdi.

“YERLEŞİM ALANINA SIÇRAMASI ENGELLENDİ”

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Yangın ihbarı bize saat 12.11’de düştü ve ilk ekibimiz 12.34’de yangın bölgesine ulaştı. Bu ekibimiz yangının yerleşim alanına sıçramasını engelledi. Yangın bölgesinde merkez, Hekimhan ve Arguvan ilçesindeki itfaiye ekiplerimiz çalışma yürüttü. Toplam 5 adet araç ile yangına müdahale ettik” şeklinde bilgi verdi.

“YANGIN 8 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ”

Acar şu bilgileri verdi: “Yangın tamamen vadi içinde ve araçların giremeyeceği dağlık arazide devam etti.  Yangında hiçbir mesken zarar görmedi.  Yaklaşık 7 saatlik bir çalışma sonucunda itfaiye ekiplerimiz yangını söndürdü. Orman İtfaiye teşkilatı ekibi de bize destek verdi. Yangın söndürüldükten sonra Orman İtfaiye Teşkilatına ait 1 araç ile Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden 1 adet araç tedbir amaçlı olarak bölgede bırakıldı.”

“8 ADET ARAZİ TİPİ ARACIMIZ VAR”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinde arazi tipi araç bulunmadığı ile ilgili olarak CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın iddiası ile ilgili olarak ise, “İtfaiye teşkilatımıza ait 2 tane 4x4 arazi tipi söndürme aracımızda Ballıkaya’daki yangını söndürme çalışmalarında kullanıldı. Toplam 8 adet 4x4 arazi tipi ilk müdahale aracımız bulunuyor” dedi.

Acar, yangının büyük bir bölümünün meşelik olan ormanlık alan ile mezarlık alanda yaşandığını belirterek, olay da yaklaşık 400 dönümlük bir alanın zarar gördüğünü kaydetti.

İDDİA: YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTI

Bu arada, Ballıkaya ile Başkonak Mahalleleri arasında çıkan yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak bölge sakinleri, yangının elektrik tellerinin bir birine değmesi sonucu oluşan kıvılcımdan kaynaklandığını iddia ettiler.  

BÖLGEDE YABAN KEÇİLERİ YAŞIYOR

Bu arada, Yangın çıkan Ballıkaya Mahallesinde bulunan Ballıkaya mevkiinin SİT alanı olması için 1 hafta önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şubesi ekiplerince teknik inceleme yapılmıştı. Bölgedeki incelemeler esnasında Ballıkaya bölgesinin yabani dağ keçilerinin yaşam alanı olduğu da tespit edilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız