SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8 Asır Dayanacak Çeşme"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:34
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesindeki şehirlerarası terminale yapılan çeşme hizmete açıldı. 

Arapgirli Emekli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaca'nın hastane altındaki garajda yapımı devam eden şehirlerarası terminalin yanına yaptırdığı çeşmeyi, Karaca ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, hizmete açtı. 

Çeşmenin taşlarının işlemesini ve kurulumunu yapan Latif Okçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşme için kullanılan taşların Erzincan'ın Tercan ilçesinden Kemaliye'ye getirilerek burada işlendiğini belirtti. Daha sonra Arapgir'e getirtilen taşların yaklaşık bir ayda monte edildiğini dile getiren Okçu, çeşmenin yapımında 45 ton taş kullanıldığını anlattı. Okçu, ''Çeşmeyi su içiminde, oturarak abdest alımında kolaylık sağlayacak şekilde kurduk. Musluğun yerinin dahi herkesin rahat kullanabileceği şekilde ayarladık. Taşların birleşmesinde beyaz çimento ile taşın kendi kumunu kullandık'' dedi. 

Erzincan'dan getirilen taşların özel olduğunu ifade eden Okçu, taşların 8 asır gibi uzun bir süre yıpranmadan kalabildiğinin daha önceden tespit edildiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız