SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8 Bölgeden Birisini Malatya'ya Kazandırdık"

0
Güncellendi - 2019-03-06 03:24:33
A- A+ PAYLAŞ

  • Tüfenkci, AKP iktidarları döneminde Türkiye'nin her alanda en az 4 kat büyüdüğünü kaydederek, "Malatya için ne söz verdiysek yaptık. O nedenle vicdanımız ak, gönlümüz rahat" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci, AKP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Kırteke ve AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer ile birlikte Ancarlılar ile bir araya geldi.

"31 MART'TA VERECEĞİNİZ OYLAR TÜRKİYE'NİN GİDİŞATI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Toplantıda konuşan Tüfenkci, her dönemde her seçimin büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Her seçimde Türkiye önemli badireleri atlattı. Allah'a hamdolsun AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu seçimleri kazandık. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. 31 Mart'ta kentimizi ve ilçemizi yönetecek başkanları seçeceğiz. Bir yandan da vereceğimiz oylar esasında Türkiye'nin genel gidişatına da çok yansıyacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'beka meselesi' dediğinde birileri bundan acayip rahatsız oluyorlar. 'Yerel yönetimlerle, beka meselesinin ne alakası var?' diyorlar. Esasında baktığımızda çok yakın alakası var. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı'yla, milletimizin desteğiyle sistemi değiştirdik. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtik. Yine sizlerin desteğiyle de 24 Haziran'da Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz seçimlerden başarıyla çıktık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptınız" diye konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN 31 MART'TA BAŞARILI OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin yarınları daha aydınlık olsun diye kurulduğunu dile getiren Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstikrarımız sürsün, bölücüler bu ülkeyi bölmesinler, bu ülke üzerinde operasyon planları olanların hevesleri kursaklarında kalsın diye bu ittifakı kurduk. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın başarıyla sonuçlanması da bu noktada büyük önem taşıyor. İktidar ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle uyumlu bir büyükşehr ve ilçenin elbette ki çok ama çok önemli."

"TÜRKİYE'Yİ HER ALANDA EN AZ 4 KAT BÜYÜTTÜK"

Milletvekili Tüfenkci, Türkiye'nin her alanda büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydederek, "Türkiye'yi her alanda en az 4 kat büyüttük. 7 Haziran seçimlerinde Akçadağlı hemşerilerimizin gayreti ve milletimizin desteğiyle büyük bir başarı sağlamıştık. O gün sizlere ne söz vermişsek, Allah'a hamdolsun bugün onları gerçekleştirmiş durumdayız. Onun için vicdanımız ak, gönlümüz rahat. İktidarın ve bakanlığın vermiş olduğu güçle birçok hizmeti Malatya'mıza kazandırmış olduk" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'YA VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRDİK"

AKP iktidarları döneminde Malatya'ya önemli hizmetlerin kazandırıldığını dile getiren Tüfenkci, yapılan, devam eden ve yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Çevreyolunun ihalesini yapıp, çalışmalarını başlatacağımızı söylemiştik, ihalesini yaptık, çalışmalar başladı, inşallah süresi içerisinde de bitireceğiz. Malatya, Türkiye ve bölgenin en büyüğü olacak bir Onkoloji Hastanesi yapacağımızı söylemiştik, muhalefet buna inanmıyordu, bugün Allah'a şükürler olsun Onkoloji Hastanesi'nin inşaatı başladı, şuanda yüzde 80'lerde. Gelecek senelerde de müstakil bir kardiyoloji hastanesini Malatya'ya kazandırmak istiyoruz. Malatya, 4.bölge teşviklerinden yararlanıyordu, daha fazla yatırım gelmesi için 6.bölge teşviklerinden yararlanması gerektiğini ifade ettik, Malatya'yı cazibe merkezlerine yani 23 il içerisine koyduk. Malatya'yı 6.bölge teşviklerinden yararlanabilir hale getirdik. Akçadağlı hemşerilerimizde yıllarca Vagon Onarım Fabrikası'nın önünden geçer ve 'burası ne olacak' diye sorarlardı. Allah'a hamdolsun orayı da Kızılay'a devrettik. İhale açıldı, parasıyla orayı aldılar. Şimdi bin 500 kişinin istihdam edileceği prefabrik fabrika üreten bir fabrikayı da Malatya'ya kazandırmış olduk. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de 23 tane süper teşvik dağıtıldı. Bunlardan bir tanesini de Malatya'ya kazandırdık. Güneş enerjisi panellerini üreten bir fabrikayı da Malatya'ya kazandırmış olduk. Hem Turgut Özal hem Beydağı hem de Gürpınar Tabiat Parkı'nı Malatya'mıza kazandırdık. 'Malatya'ya ikinci bir üniversite' dedik ve Allah'a hamdolsun ikinci üniversiteyi Malatya'mıza kazandırdık hem de cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın ismini vererek, Turgut Özal Üniversitesi olarak faaliyete geçti. Battalgazi Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı, seçimden önce veya hemen sonra oranında temelini atacağız. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi'nin inşaatları devam ediyor. Diş Hastanesi'ni faaliyete geçirdik. Malatya Devlet Hastanesi'ni, Eğitim ve Araştırma Hastanesi haline getirdik. Doğanşehir'e 100 yataklı devlet hastanesini yapıyoruz. Yeni Malatya Stadyumu'nu bu dönem içerisinde bitirdik. Eski stadyumun bulunduğu alan Millet Bahçesi olarak hizmet verecek. Battalgazi Belediyesi'nin yanından Gazi İlkokulu'na kadar olan alanı, yeşil alan olarak Malatyalıların hizmetine kazandıracağız. Özel Harekatı sekiz bölgeye ayırdılar. Sekiz bölgeden birisini de Malatya'ya kazandırdık. O bölgede 2 bin 500 ila 3 bin arasında polis burada kalacak. operasyonların lojistik üssü Malatya olacak. Bu bacasız fabrika demektir. Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü'nü Malatya'ya yaptık, karşısına da lojistik merkez yapıyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • baran (5 yıl önce)
    sayın vekilim kayseri elazığ şehir hastanesi yaptılar parmakla gösteriliyor ya malatya eğitim hst olarak geciyor ..bu hstane söför okuluna yapılacaktı ve eski devlet hstanesi yıkılmayıp biri doğu biri batıolarak kalacaktı .eski devlet hastanesinin ihalesi yapıldı diyorsunuz temel ne zmn atılacak merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    öyle katkısı oldu ki,memurluk bile yapamayanlara bakanlık Müşavirliği verdi.Daire müdürlüğü verdi...Ama bir devir bitti.AKP de ANAP gibi gitti....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    asfalt kaldırım park yapmakla şehircilik olmaz. Ha onlarda yapılmalı ancak malatyada değişen birşey yok canım tekel Sümerbank şeker fabrikası nerde malatyanın yolları metal yığınına dönmüş.anlaşılan bizim bir reisi cumhur yada başbakan çıkartmamız lazım. chp ki değlim ancak ak parti millet vekillerinden çok veli ağababa çırpınıyor bu seçimde terciğim artık akparti olmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    BÜYÜKKK ŞEHRE YAKIŞAN HANGİ HİZMETİ YAPTINIZ ALLAH İÇİN AÇIKLAYIN GELENİ BOŞ VERİN GİDEN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KAÇ TANE AKP DÖNEMİNDE?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret (5 yıl önce)
    Akçadağ gitti geçmiş olsun darende pütürge doğanyol arapgir doğanşehir kuluncak da giderse görürüm ozaman şu kesinki 31 mart akşamı sevinmeyecek üzüleceksiniz ak partiyi ne hale getirdiniz deişim olacak mental yorgunluk dedi reis bütün dava adamlarını yedi parti akbabalara liyakatsız vasıfsız insanlara kaldı millet de tepki haklı olarak yeni parti de kurulaun artık yeter herkes kendine çeki düzen versin muhalefetsizlikten bu duruma geldik
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Ben Orduzuda oturan bir vatandaşım her ne hikmetse Battalgazi millet ittifakı kanadında ak partinin bütün yönetimine vekillerine tepki var sana yok. Bülent bey bizim adayı istedide, diğerleri istemedi diyorlar hep. Ben anlamıyorum bir partide bir davada ortak hareket etme olur, demek ki sayın bakanımız onlara gülücük atıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    Bu dediklerin zaten reisimiz tarafından yapılıyorda; Özal’dan sonra ilk defa şehrimize bakanlık verildi ama o da maalesef sana verildi. Çok merak ediyorum Malatya’ya ne katkın oldu, ha inkar etmeyelim, sınır ülkelere komşu bir il olduğumuz için güzel gümrük binası yaptın ? Ya Allah aşkına Özal’dan sonra doğru dürüst bürokratımız yok, ne vardı yani o imkan sendeyken biraz bürokrat atasaydın, kaç tane Malatya’lı götürdün yanında? Kocaman bir sıfır. Yazık yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla