SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"8 Dernek Biraraya Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:06
A- A+ PAYLAŞ

 Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) hizmet binası açılış kokteyli düzenlendi.

Malatya-Ankara karayolu Bostanbaşı girişindeki yeni binasında hizmet veren FIRATSİFED’in açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, “İş adamlarımızın artık tek başına değil, kendi illeriyle değil, artık bölgesel diyalog içerisinde üretim ve pazarlama politikası üretilmesi iyi bir anlayıştır. Ülkemizin 2023 hedeflerini destekleyecek bir anlayıştır. Müteşebbis insanlarla birlikte hareket ederek hem bölgelerinin kalkınmasına katkıda bulunmak ve güçlü şekilde markalar oluşturarak sadece bölgemize değil, Ortadoğu ve dış pazarlara da ulaşmalarının alt yapısını oluşturmaları önemlidir” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise örgütlenmenin önemine temas ederek, “Türk iş dünyası kendi gücünün ötesinde ciddi adımlar atarak, ihracatı belli noktalara taşıdı. 2023 hedefine ulaşabilmemiz için yeni pazarlar ve yeni arayışlar içerisinde olmayız. Hepimizin birbirinin hakkına ve hukukuna saygılı olup, ülkenin sıkıntılarının bertaraf edilmesi noktasında hepimize görevler düşüyor” diye konuştu.

FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Bektaş da Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bölge yapıları olduğunu ifade ederek, “FIRATSİFED, 8 derneğin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. FIRATSİFED’in merkezi Malatya’dır” diyerek, kuruluş amaçlarının sanayici ve iş adamları derneklerinin ortak sesi olup, bölgesel sektör politikalar oluşturulmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Bölgesel potansiyellerin en etkin şekilde değerlendirmesine çalışacaklarını söyleyen Bektaş, uluslararası işbirliği de yapacaklarını bildirdi.

Bölgenin kalkınma için Fırat Kalkınma Ajansı ile yakın işbirliği içerisinde olacaklarını dile getiren Bektaş, projeler üreterek yönlendirici görevinde de bulunacaklarını aktardı.

Açılışa; Vali Şahin ve MTSO Başkanı Erkoç’un yanı sıra Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜZİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Burçin Han, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile MASİAD üyeleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız