SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'8 Eylül' Hatırlatması

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Metin Sümer, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yeniden yapılandırılması için verilen ikinci süre uygulamasının 8 Eylül 2008 tarihinde sona ereceğini belirterek, borçlu mükellefleri uyardı.

SGK İl Müdürü Metin Sümer, düzenlediği basın toplantısında, Bağ-Kur ve SSK Prim borçlarını 2. defa yapılandırılması için tanınan sürenin 8 Eylül 2008 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, "Borçların ödenmesinde peşin ödeme yolunun tercih edilmiş olması durumunda, başvuru tarihini takip eden ayın sonuna kadar; borç aslının tamamının ve hesaplanana gecikme zammının yüzde 20'sinin ödenmesi halinde gecikme zammının kalan yüzde 80'i, taksitle ödeme yolunun tercih edilmiş olması durumunda ise borç aslının tamamının ve hesaplanan zammının yüzde 50'sini 12 aya kadar eşit taksitle eşit taksitle ödemeleri halinde gecikme zammının kalan yüzde 50'si terkin edilecektir" dedi.

Borçlanma imkanından yararlanmak isteyenlerin 8 Eylül'e kadar işlemlerini yapması gerektiğini belirten Sümer, taksitli ödemelerde vade farkının ve teminatın alınmayarak mevcut hacizlerin ise, ilk ödemeden sonra kaldırılacağını kaydetti.

SGK İl Müdürü Metin Sümer, Malatya'da SGK'ya borçlu 18 bin 929 kişinin toplam 216 milyon YTL borcuna karşılık bugüne kadar prim borcunu yapılandırmak için 9 bin 971 kişinin başvuruda bulunarak, 127 milyon YTL'nin taahhüt altına alındığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız