SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Firma Teklif Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:14
8 Firma Teklif Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivas hattı Yukarı Selimli köyü civarından sağlanacak doğalgazı; Darende, Gürün, Elbistan ve Afşin'e taşıyacak hattın yapımı amacıyla BOTAŞ tarafından başlatılan çalışma sürüyor.

Doğalgaz Boru Hattı Arazi Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi Danışmanlık hizmet alım işi için daha önce ön yeterlilik başvurularını BOTAŞ aldı. Yapılan inceleme sonucu yeterli görülen firmaların teklif vermeye davet edilmesi üzerine ihaleye 8 firma teklif verdi. Teklif değerlendirme çalışmaları devam ederken, işin süresinin 360 takvim günü olduğu belirtildi. Danışmanlık hizmetinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesi için çalışmaların devam edeceği ifade edildi. 

Belediye Başkanı İsa Özkan, Darende, Gürün, Elbistan ve Afşin ilçelerine doğalgaz verilmesi amacıyla başlatılan çalışmanın devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu kapsamda arazi etüt ve kamulaştırma çalışmaları için teklif toplandı. Değerlendirmelerin ardından çalışma başlayacak. 360 takvim günü olacak çalışmanın ardından yapım işi ihalesi ile ilgili çalışma devam edecek. Yukarı Selimli köyünden başlayarak Darende, Gürün, Elbistan ve Afşin'e ulaşacak olan 120 km'lik ana hat döşenecek. Daha sonra şehir merkezinde dağıtım şebekeleri tamamlanacak. Bu sayede vatandaşlarımız doğalgazın rahatlığına kavuşacak."

Belediye Başkanı İsa Özkan, projenin gerçekleştirilmesinde çaba sarf eden başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın'a teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız