SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Gazeteye 'Zirve' Haberi Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Zirve Yayınevi olayı ile ilgili bir ihbar mektubu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açmasını haber yapan 8 günlük yerel gazeteye "yargıyı etkileme" iddiasıyla 2'şer bin YTL para cezası verildi.

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak Ankara'dan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbar mektubu gelmesi üzerine ayrı bir soruşturma açılması ve ihbar mektubundaki, "480 bin YTL çek, 350 YTL nakit ve İncirlik Üssü'nden yurtdışına kaçırılma" iddialarının da yer aldığı gelişmenin haber yapılması üzerine gazetelere Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "yargıyı etkileme" iddiasıyla para cezası verildi.

Malatya'da günlük yayın yapan Görüş, Yenimalatya, Hamle, Hakimiyet, Sonsöz, Yenigün, Nethaber ve Gerçek gazetelerinin yazı işleri müdürleri Cumhuriyet Savcılığı'na davet edilerek 2'şer bin YTL para cezası verilmesi kararı tebliğ edildi.

Gazetelerin yazı işleri müdürlerine verilen tebliğde paranın 10 gün içerisinde yatırılmaması durumunda kamu davası açılacağı belirtildi. Gazetelerin ortak bir dava açarak karara itiraz edeceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız