SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''8 Genel Başkanla Açlık Grevi Yaparız''

A- A+ PAYLAŞ

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nın mevcut haliyle TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda 8 sendika başkanı ile birlikte açlık grevi yapacağını açıkladı.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, sendikasının bazı çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya geldi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen BASK Genel Başkanı Resul Akay, "Hükümet, IMF'nın talimatıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye sunmuştur. Memurların kazanılmış haklarını yok etmek için hazırlanmış olan bu tasarı gerçekte bir sosyal yıkım tasarısıdır" dedi.

BASK Genel Başkanı Akay, "Hükümet gelecek nesilleri çok yakından ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı'nı yürürlüğe koymak için yoğun bir mesai ve çaba içerisindedir. Hükümetin 70 milyon vatandaşımızı ve gelecek nesilleri ilgilendiren böylesine bir kanunu, sosyal tarafları ile mutabakata varmadan, sosyal tarafların görüşlerini almadan, vatandaşlarımız işin ne olup olmadığını bilmeden, alelacele hem de uluslararası finans kurumlarını talepleri doğrultusunda parlamentoyu yoğun bir şekilde çalıştırmak suretiyle çıkarmaya çalışmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Biz bu hükümete IMF'ye teslim olsun diye yetki vermedik. Biz bu hükümete Dünya Bankası'na, uluslararası finans kuruluşlarına, yabancı merkezlerinin ön görüleri istikametinde Türkiye'de düzenleme yapılması içinde yetki vermedik. Türkiye'de hiç bir vatandaşımız emekli aylığının düşürülmesi için, Türkiye'de hiç bir vatandaşımız, hiç bir çalışanımız, aldığı aylığın düşürülmesi için bu hükümete yetki vermemiştir. Bu tasarı çalışanların pek çok kazanılmış haklarını elinden almaktadır" diye konuştu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı''nın son hali ile TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda açlık grevi başlatacaklarını belirten BASK Genel Başkanı Akay şunları söyledi:

"Burada kamuyu hiç kuşkuya ve tereddütte düşmesin. Biz bu eylemi vardiyalı bir şekilde, nöbetleşe bir şekilde yapmayacağız. Böyle ciddiyetsiz açlık grevleri Türkiye'de yaşandı. Bu konuda ciddi bir inandırıcılık sorunu yaşadı sendikalar. Biz bu inandırıcılık sorununu aşmak için ve 70 milyon vatandaşımızın geleceğinin tartılmaması için, gelecek nesillerin sefalete itilmemesi için biz 8 genel başkan olarak, sağlığımız ve yaşamımızı riske edecek ve bu eylemi icra etmekten asla kaçınmayacağız. Bu eylemi bütün Türkiye'nin takip etmesini istiyorum".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız