SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Görevli Hakkında Soruşturma Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayla ilgili olarak, 9 bakıcı kadın hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açılırken, aralarında Sosyal Hizmetler eski il müdürü Yakup Güler ve Yuvanın eski müdürü Niyazi Yıldız'ın da yeraldığı 8 memur görevli hakkındaki adli soruşturmanın da halen sürdüğü bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının; Güler ve Yıldız'ın yanı sıra, yuvada memur statüsünde çeşitli görevlerde bulunan Sevim S., Ayhan D., Zerrin Kara, İzran A., Gülhan K. ve Sıtkiye B. hakkında da hazırlık soruşturmasını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu soruşturmanın sonucunda, ilgililer hakkında dava açılmasına karar verilmesi halinde, ayrı bir iddianame hazırlanacağı, daha sonra bu iddianameyle açılacak davanın, mahkemenin takdirine göre bakıcı kadınlar davasıyla birleştirilebileceği belirtiliyor.

Yuvadaki olayların ardından Güler ve Yıldız, Valilikçe açığa alınmışlar, haklarında bağlı oldukları kurum tarafından müfettiş soruşturması yaptırılmış, bu kişilere 1/8 oranında maaş kesme cezası uygun görülmüş ve öğretmen olarak göreve döndürülmüşlerdi. Güler'in Edirne-uzunköprü'ye, Yıldız'ın da Siirt'e tayinleri çıkmıştı.

FOTO: Eski müdür Güler, yuvadaki olayın ertesi günü, suçlamaları yanıtlamaya çalışırken, basın mensuplarına kucağında yuvada barındırılan çocukla poz vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız