SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Gün Sonra Uçak Gelebildi!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki yoğun sis nedeniyle 30 Kasım'dan itibaren yapılamayan uçak seferleri, 8 gün sonra sisin etkisini azaltmasıyla yapılmaya başlandı. İlk sefer, 7 Aralık Çarşamba gecesi İstanbul- Malatya arasında THY tarafından gerçekleştirildi.

Sisli ve elverişsiz havalarda hava ulaşımının yapılabilmesini sağlayan ve ILS diye adlandırılan Aletli İniş Cihazı'nın bulunmadığı Malatya Erhaç Havaalanı'nda, yoğun sisin etkili olmasıyla 30 Kasım'dan itibaren THY uçak seferlerini yapamamıştı. Malatya'ya sefer yapan özel havayolu şirketlerinden 2'si ise geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri, iddiaya göre "limitleri" zorlayarak Malatya seferini gerçekleştirmişler, daha sonra onlar da seferlerini iptal etmişlerdi.

Yoğun sisin etkisini kaybetmesiyle, 8 gün aradan sonra THY'nin ilk Malatya uçak seferini 7 Aralık Çarşamba gecesi yaptığı, 8 Aralık Perşembe günü de THY'nin Malatya'dan İstanbul ve Ankara-Malatya karşılıklı uçak seferlerinin gerçekleştirildiği, özel hava yolu şirketlerinin de seferlerini yaptıkları öğrenildi.

Bu arada, Malatya Erhaç Havaalanı'nda ILS sisteminin olmaması nedeniyle aksayan uçuşlar yüzünden, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verilirken, diğer CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun da aynı konuda Ulaştırma Bakanına bir mektup gönderdi.

Aslanoğlu, mektubunda, Malatya Havaalanının bölgenin en yoğun havaalanı olduğunu, Malatya'nın dışında Elazığ, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas (Kangal ve Divriği) ile Erzincan (Kemaliye)'a hizmet verdiğini, her gün 1.200- 1.400 yolcunun bu hizmetten yararlandığını, ILS olmaması nedeniyle sürekli sefer iptalleri yaşandığını ve bunun sıkıntı yarattığını bildirerek, "Bu sorunu daha önce defalarca dile getirmemize karşın bugüne kadar herhangi bir çözüm getirilmemiştir. Ayrnıca Malatya Havaalanında Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte ortak bir çözüm getirecekse bölge milletvekilleri olarak sorunun çözümü için ilgili mercilerle öncelikle görüşebiliriz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız