SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 İstasyonda Şüpheli Örnek

A- A+ PAYLAŞ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) ait cihazlar ile 11 il'de akaryakıt istasyonlarında yapılan denetlemelerde, 49 istasyon hakkında rapor tutulup, alınan numuneler incelemeye alındı. Malatya'da 8 istasyonun yakıtında "başka kimyasal madde" saptandığı belirtildi.

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, makamında düzenlediği basın toplantısında, İl müdürlüğü görevlileri, emniyet ve jandarma'dan oluşan ekipler tarafından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na ait cihazlar ile Malatya, Hakkari, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Muş, Batman, Mardin, Sivas ve Bingöl illerinde yapılan ulusal marker denetlemesinde, yakıttaki başka kimyasal madde olup olmadığının denetlendiğini bildirdi. Denetimler sonucunda, Malatya'da 8, Şırnak'ta 2, Adıyaman'da 1, Şanlıurfa'da 4, Elazığ'da 3, Mardin'de 5, Sivas'ta 2 ve Bingöl'de 24 adet olmak üzere toplam 49 adet akaryakıt istasyonunda başka kimyasal madde tespit edildi.

Sözü edilen istasyonlardan alınan şüpheli numunelerin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) gönderildiği, ayrıntılı tahlilin yapılacağı, tahlil sonucunda akaryakıtta başka kimyasal maddesinin kesinleştirilmiş olması halinde akaryakıt şirketlerine 200 bin ile 845 bin YTL arasında ceza kesileceği kaydedildi.

Yumrutepe, merkez akaryakıt istasyonlarında denetlemelerin tamamlandığını, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait akaryakıt satış noktalarında ise denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız