SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Km.'lik Yolun 7 Km.'si Genişletildi

0
Güncellendi - 2018-06-28 18:53:23
8 Km.'lik Yolun 7 Km.'si Genişletildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Eskimalatya’yı-Karakaya Baraj Gölüne bağlayan 8 kilometrelik yolda yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Malatya’nın en eski yollarından biri olan ve Eski Sivas Yolu olarak bilinen 2 aracın karşılıklı zor geçebildiği 6 metrelik yol Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla 15 metre genişliğine çıkarılıyor.

Ziraat Meslek Lisesi, İnönü Üniversitesi Ziraat Meslek Yüksekokulu, Arıtma Tesisi gibi birçok yerin ulaşımını sağlayan yol ulaşım planlamasında sahil yolu projesiyle birleşiyor. Planlanan Turgut Özal Üniversitesi’nin bölgeye gelmesiyle birlikte artacak trafik yükünü azaltacak yolun bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Polat: 8 kilometrelik yolun 7 kilometresi genişletildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da devam eden genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılan yol çalışması hakkında bilgiler verdi. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen de hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesinin hedeflerinden birinin var olan yolların kalitesini artırmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 8 kilometre uzunluğundaki yolun 7 kilometrelik bölümünün genişletildiğini söyledi.

Vatandaşlar önemli destek veriyor

1 kilometrelik bölümde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Polat, “Eskimalatya bölgemiz turizm açısında Malatya için önemli bir yer. Burada bahar aylarında altyapı çalışmaları, sonrasında da asfalt ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Bu yolumuzda 2 yıldır genişletme çalışmaları devam ediyor. Artık son etaba geldik. Çok dar olan yolumuzu 15 metre genişliğine çıkarıyoruz. Bu yolumuzun genişletilmesini bölgede bahçeleri olan vatandaşlarımızın desteğiyle yapıyoruz. Vatandaşlarımız yolun genişletilmesi için bizlere bahçelerinden yerler verdi. Biz de hiç kimseyi mağdur etmeden taş duvarlarını, perde duvarlarını, çitlerini ve sulama kanallarını yaptık. Yolumuz ulaşım planlaması içinde yer alan sahil yolu projemizle birleşecek. Şuanda kazı ve dolgu çalışmaları yapılıyor. Tren yolu içinde TCDD ile yazışmalarımız devam ediyor. Tren üstgeçidinin genişletilmesi gerekiyor. Yolumuz bölgenin gelişimine de önemli katkılar sağlayacak. Şimdiden Malatya’mız için hayırlı olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    güzel gibi ama bitsinde bide öyle görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer (5 yıl önce)
    Malatyayı akp kadrolarının içindeki en beceriksizi eri yönetiyor yazık 24 haziranda millet sopayı gösterdi reis hepsinin defterini dür ecek İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    BİRDE İSKELE YOLUNA BAKIN GENİŞLETME ADI ALTINDA HER TARAFI SÖKTÜNÜZ YOLLAR REZİL BATTALGAZİ^NİN EN İŞLEK YOLU HİÇ YOKSA BASKİL TARAFINA GİDEN 20 KÖY O YOLU KULLANIYOR.AMA MAALESEF YOL YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    2 yildr guzel genisledide bide asfaltlansaydi harika olacakti
    0
    0
    Yanıtla