SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Mahalledeki Kurs Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 220 kişinin katıldığı halıcılık kursunu tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

Valiliğin girişimleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, İl Özel İdare İş Merkezi hayata geçirilen yoksul kesime dönük Halıcılık Kursu'nun ilk dönemi tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene, Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, diğer ilgili ve yetkililer katıldı.

Vali Ulvi Saran, açılışta yaptığı konuşmada, "Özellikle kadın ve genç kızlarımızın meslek edinerek çalışma hayatında yer almalarının toplumsal önemi ve ekonomik önceliği göz önünde bulundurularak bu kesime dönük meslek edindirme faaliyetleri yoğun olarak sürdürülmektedir. Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje ortaklığında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda kaydı bulunan veya sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik olarak hayata geçirilen Halıcılık Kursu Projesi'nin ilk dönem eğitim çalışmaları tamamlanmıştır. Ekim 2010 tarihinde başlayan proje kapsamında dar gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı sosyoekonomik düzeyi düşük 8 ayrı mahallede kurulan merkezlerde yaklaşık 6 ay süren kursta, kursiyerlere halı, kilim, seccade, yastık ve minder dokunması konusunda eğitim verilmiştir. Kurs süresince dokunan bu ürünlerin satışından elde edilen gelirin kursiyerlere ait olduğu kursta, özellikle ilimiz el sanatlarında öne çıkan motiflere ağırlık verilerek yöresel motiflerin korunması ve tanıtılmasına da katkı sağlanmıştır" dedi.

Saran, 220 kişinin katıldığı halıcılık kursunun ikinci diliminde 500 kişiye kurs verilmesinin planlandığını kaydetti.

Kurs süresince kursiyerler tarafından dokunan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı da gerçekleştirildi ve bir halının kesimi Vali Saran ve diğer yetkililer tarafından gerçekleştirildi.

Programda Vali Saran ve Vali Yardımcısı Işıktaş'a isimleri yazılı küçük halı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız