SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'8 Milyonluk Yardım Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, son 1.5 yıl içerisinde 2 milyonu sağlık, 6 milyonu da sosyal yardım olmak üzere ihtiyaç sahiplerine 8 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardım yaptığı bildirildi.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Sosyal belediyecilik anlayışından hareketle çalışmalarını sürdüren Malatya Belediyesi, son 18 aylık süre içerisinde yaklaşık 8 milyon liralık sağlık ve sosyal yardımda bulundu.

Sağlık ve sosyal yardımlarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye’ye bağlı Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüklerini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sosyal Belediyeciliğe ayrı bir önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Ahmet Çakır, “Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüklerimiz aynı bina içerisinde hizmet vermektedir. Vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetleri verilmekte aynı zamanda ilaçları da ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Esenlik Şirketine ait marketlerimize bıraktığımız ilaç toplama kutularına vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları ilaçları bırakıyorlar. Sağlık Müdürlüğümüz ekipleri tarafından tasnifi yapılan ilaçlar ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara verilmektedir” dedi.

Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlükleri bünyesinde verilen hizmetler ile yapılan yardımlar hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Çakır, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle hastanelere gidemeyen fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza bu alanda poliklinik hizmeti verilmektedir. 18 aylık süre zarfında 5.523 kişiye poliklinik hizmeti, 1.650 kişi müşahade hizmeti verilmiştir. Ayrıca 8.818 kişinin de diş çekimi yine ücretsiz olarak yapılmıştır. Toplamda 15 bin 992 vatandaşımıza poliklinik hizmeti verilmiş olup, bu hizmetlerin maddi değeri de 770 bin liradır. 18 aylık süre zarfında 1 milyon 69 bin lira değerindeki 59.902 kalem ilaç vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bunun yanında Sağlık Ocakları, huzurevi ve cezaevi gibi kurumlarımıza da vatandaşlarımızın bağışlamış olduğu 18.980 kalem ilaç gönderilmiş olup bunun da maddi değeri 254 bin liradır. Sağlık yardımlarımızın genel toplamı ise 2 milyon 93 bin liradır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sağlık yardımlarının yanı sıra ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara sosyal yardımlarının da olduğunu belirterek, “Sosyal Yardımlarımız herhangi bir geliri olmayan, çalışabilecek durumda olmayan vatandaşlarımıza yapılmaktadır. Bu yardımları hak eden vatandaşlarımıza muhakkak ulaştırmamız gerekmektedir. Belediyemize gelen her talebi yerinde inceleyerek ulaşabildiğimiz bütün ihtiyaç sahibi hemşerilerimize bu yardımları yapmaktayız.

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlarımız bizzat kendileri de müracaat edebiliyor, mahalle muhtarları aracılığı ile de müracaat edilebiliyorlar. Bize müracaat eden vatandaşların durumları değerlendiriliyor. Vatandaşlarımızın ekonomik durumu ve aile fert sayısına göre yardımlarımız aylık, üç aylık ve defaten oluyor. Sosyal Yardımlarımız gıda, ekmek ve nakdi yardım olarak vatandaşlarımıza verilmektedir” dedi.

Yapılan yardımlarla ilgili rakamsal bilgiler de veren Başkan Çakır, “Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüklerimiz 18 aylık süre içerisinde 13.775 aileye gıda ve ekmek yardımı, 177 aileye nakdi yardım yapılmıştır. Bu yapılan yardımların maddi karşılığı ise 3 milyon 815 bin liralık gıda yardımı, 2 milyon liralık ekmek yardımı, 73 bin liralık nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca evlilik hazırlığı yapan çiftlerimize de 1000 lira nikah yardımı yapılmıştır. Sosyal yardımların genel toplamı da 5 milyon 895 bin liradır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının da yardımlar konusunda ciddi çalışmaları olduğunu belirterek, “Bazı vatandaşlarımız birçok yerden yardımlar alıyorlar. Bunun yanında bazı vatandaşlarımız ise hiç yardım alamıyorlar. Bununla ilgili olarak çalışmalarımız var. Amacımız hiç yardım alamayan muhtaç insanlara ulaşmaktır. Yapılan bu yardımların adil bir şekilde bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız