SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Projeden 3'ü Malatya'nın..

A- A+ PAYLAŞ

'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Malatya'yı Elazığ'da temsil eden 27 projeden 3'ü Türkiye proje yarışmasında sergilenmeye layık görüldü. Ankara'da sergilenecek olan eserlerin 2'sinin Bilim ve Sanat Merkezi'ne, bir projenin ise Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu'na ait olduğu belirtildi.

17 Nisan'da Malatya Öğretmenevi'nde sergilenen Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasında Malatya'nın bağlı bulunduğu Elazığ bölgesine 27 projenin katılması kararlaştırılmıştı.

Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Van, Mardin,Adıyaman, Şanlıurfa, Hakkari, Bitlis, Batman, Siirt ve Şırnak illerinden 90 projenin sergilendiği Elazığ'daki ' Bu Benim Eserim' projesinde Bölge Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu Ankara'da yapılacak olan sergiye bölgeden 8 projenin katılması benimsendi.

12 ilin 90 projesi arasında Ankara'daki Türkiye proje yarışmasına katılacak olan 8 projeden 3'ünün ise Malatya'ya ait olduğu belirtildi.

Malatya'dan dereceye giren projelerin Bilim ve Sanat Merkezi'ne ait olan fen bilimleri dalında 'Akıllı Baston' ile Matematik dalında 'Yarısı Çift Olan Sayılardan Asal Sayı Elde Etme' Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu'ndan ise Fen bilimleri dalında ' Düzensiz Elektrik Kesicisi' eseri olduğu belirtildi.

'Bu Benim Eserim' projesi için Malatya'daki İl Çalışma Kurulu üyeleri Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Canbolat, Hasan Hüseyin Yücel, Zühal Orhan ve Öznur Taşçı'nın yoğun çalışma gösterdikleri belirtilirken, bölgeyi temsil edecek 8 projenin 21-23 Mayıs 2007 tarihinde Ankara'da sergileneceği, Ankara'da sergilenecek proje sayısının ise 100 olduğu kaydedildi.

AKILLI BASTON'A ÖDÜL
Bu arada Bilim ve Sanat Merkezi'nin Türkiye finalinde sergilenecek olan projelerinden olan Akıllı Baston'un bir süre önce İzmir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa düzenlediği İzmir Bilim Olimpiyatında dereceye girdiği bildirildi.

Bilim ve Sanat Merkezi yetkilileri İzmir'de düzenlenen Bilim Olimpiyatına Türkiye genelinde 4 bin eserin yer aldığını bu olimpiyata Malatya Bilim ve Sanat Merkezi 'nin 18 eserle katıldığı ve 3'ünün derece aldığını belirttiler. Dereceye giren eserlerin Akıllı Baston'un yanı sıra Su Taşkınlarını Önleme ile 'Sigara Dile Geldi' projeleri olduğu ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız