SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Taraftara 1 Yıl 'Seyirden Men' Cezası

0
Güncellendi - 2018-10-24 05:40:05
8 Taraftara 1 Yıl 'Seyirden Men' Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, 7 Ekim'de Malatya'da oynanan EYMS- Sivasspor maçında küfürlü tezahurat yapan, sahaya madde atan ve taşkınlık yapan toplam 8 taraftara, 1 yıl süreyle müsabakaları izlememe cezası verildiğini duyurdu.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde, aileleriyle birlikte spor müsabakalarını seyredebilmeleri için spor alanları ve çevresinde ekiplerimizce gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır.

Bu bağlamda ilimizde 07/10/2018 tarihinde oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor müsabakasında; hakaret içeren tezahüratta bulanan dört şahıs, müsabaka esnasında sahaya yabancı cisim attığı tespit edilen iki şahıs ve müsabaka esnasında taşkınlık yaptığı tespit edilen iki şahsın kimlik bilgileri turnike giriş loglarından tespit edilerek haklarında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununun gerekli maddelerince adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 18/3 maddesinde yer alan “Bu madde kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma başlatılması halinde şüpheli hakkında spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri derhal uygulamaya konulur.” hükmü, anılan kanunun 18/8 maddesinde yer alan “spor müsabakalarını seyirden yasaklanan kişi, yasaklama kararının sebebini oluşturan fiilin işlendiği müsabakanın tarafı olan ve taraftarı olduğu takımın katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün, yurt içinde bulunduğu takdirde, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan bir saat sonra bulunduğu yere en yakın genel kolluk birimine başvurmakla yükümlüdür.” hükmü ve yine aynı kanunun 18/9 maddesinde yer alan “yükümlülüğe aykırı hareket eden kişi, yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır.” hükümleri çerçevesinde 8 şahsa 1 yıl süre ile seyirden men tedbiri uygulanmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun kapsamındaki uygulamalarımız devam edecektir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: EYMS- DG Sivas maçı seremonisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyam İÇİN (5 yıl önce)
    Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere Malatyaspor yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Eşimi ve çocukları getirmek istiyorum ama bir türlü getirmek gelmiyordu içimden. Ana avrat küfürler çok oluyor hemen her maçta. SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜM den rica ediyorum. Bu işin üzerinde durulsun. Maç saatinin 15. dakikası imza alınması ihmal edilmesin. Ayrıca her maçta küfür edenler tespit edilsin LÜTFEN.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Guzel.bir.uygulama.butun.illerde.ve maclarda. Uygulansin
    0
    0
    Yanıtla