SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 TIR Yardım Daha Gitti

0
Güncellendi - 2016-05-18 16:56:12
8 TIR Yardım Daha Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle başlatılan “44 günde 44 tır yardım” projesi kapsamında, Suriyeli mazlumlar ve terör mağdurları için hazırlanan 8 TIR yola çıktı.

Suriye’de devam eden savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım eli uzatan Malatya, “44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası” çerçevesinde 8 TIR’ı daha ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

Yardım TIR’larının Suriye ve terör mağdurlarına gönderilmesiyle ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Yardım kampanyasına 6 TIR’la destek veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye olarak ciddi bir görev üstlendiklerini ifade etti.

Erkoç, Türkiye’nin mazlumun yanında yer aldığını kaydederek, “Mazlumlara karşı sessiz kalmamak, zalimin zulmüne ‘dur’ demek gerekir. Ama günümüzde maalesef zulüm bütün şiddetiyle devam ediyor. Zalime ‘mazlum’ deniliyor. Bu söyleyişle de mazluma zulüm yapılıyor. Şuanda dünya mazlumlara zulüm yapma peşinde. Biz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak meclisimize verilen önergeyle bu işe başladık. Bu kapsamda da 6 TIR’a öncülük etmiş olduk” diye konuştu.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ise, her zaman mazlumun yanında durduklarını ve bundan sonrada durmaya devam edeceklerini belirtti.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturuyla hareket ettiklerini dile getiren Özelçi, “Komşumuzun aç yatmasına gönlümüz razı olamazdı. Bu nedenle de “44 günde 44 tır yardım” projesine katkı sağladık” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Hem Güneydoğu’daki terörden mağdur olmuş kardeşlerimize yardım hem de Suriye’deki kardeşlerimize yardım etmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Çakır, Türkiye’nin kendisine sığınan herkese kucak açtığını belirterek, “Ülkemize çok ciddi anlamda sığınmacı oldu. Ama biz onlara sığınmacı olarak bakmadık. Onları ev sahibi olarak gördük. Türkiye, her felakette ilk yardım gönderen ülke olmakla gerçekten farklı bir yere geldi. 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası çerçevesinde 17 TIR’ı tamamlamış olduk. Hedefimiz 44 TIR göndermek” dedi.

Yapılan duanın ardından TIR’lar ihtiyaç sahipleri için yola çıktı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

Pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız