SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Yatırım Alanına 'Hibeli Destek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:39
8 Yatırım Alanına 'Hibeli Destek'
A- A+ PAYLAŞ
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere yaptığı açıklamada, IPARD hibe fonları kapsamında 6. Başvuru Çağrı İlanının yayınlandığını duyurdu. 
 
"Hibe Desteği Sağlanacak"
 
Altıncı dönem için toplam bütçe 124 Milyon Avro diyen Dere,  "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 15.05.2012 tarihinde Altıncı Başvuru ilanına çıkmış bulunmaktadır. Yayınlanan ilan çerçevesinde proje başvuruları 11 Haziran – 09 Temmuz 2012 tarihleri arasında, içinde Malatya’nın da olduğu 20 ilde yapılacaktır.  IPARD programı fonları, Tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi amacı ile uygulamaya konulacak ve AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. 8 başlık altında Malatya çiftçisine ve yatırımcısına destek verilecek olup, desteklenecek alanlarda projelerin uygun harcama tutarlarının % 50 si ile % 65 arasında hibe desteği sağlanacaktır. " dedi. 
 
Destek Verilecek Yatırım Alanları
 
TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, Malatya’da destek verilecek yatırım alanlarını şöyle sıraladı; 
 
" Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım ( Kanatlı Eti), Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ( Kanatlı Eti ), Meyve ve Sebzenin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi(Arıcılık, Süs Bitkileri, Tıbbi aromatik bitkiler) alanlarında hem mevcut işletmelerin hem de bu alanlarda faaliyet göstermek üzere yeni işletme kurmayı düşünen tüm yatırımcıları kurumumuza davet ediyoruz. IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi internet sitesi “www.tkdk.gov.tr”, “444 85 35 Yardım Masası Hattı” ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş Yardım Masasına başvurabilirler." ifadelerini kullandı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız