SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Yıl Sonra Belge İstendi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:23
8 Yıl Sonra Belge İstendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 1'i Alman uyruklu 3 Hıristiyan misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasında, soruşturma aşamasında ve yargılamanın başladığı ilk süreçte istenmesi gereken bilgi ve belgeler 8 yıl sonra ilgili kurumlardan istenmeye başlandı. 

Zirve Yayınevi Davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına, Malatya Valiliği’ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazılarda mahkemeye gelmesi gereken bazı bilgi ve belgelerin  hızlı bir şekilde gönderilmesi istendi. 

“MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİYSE..”

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderilen 24 Şubat 2015 tarihli yazı da, “Sanık Emre Günaydın’ın Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne tedavi altına alındığı 18 Nisan 2007-19 Mayıs 2007 tarihleri arasında yattığı odasına ait kamera kayıtlarının silindiği iddia edilmekle, olayla ilgili olarak müfettiş görevlendirilip görevlendirilmediği, görevlendirilmiş ise soruşturma yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise araştırılarak soruşturma sonucu düzenlenen raporun bir örneğinin İVEDİLİKLE mahkememize gönderilmesi rica olunur” denildi.

“TÜM EVRAKLARI  GÖNDERİN”

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 11 Mart 2015 tarihli yazıda ise, “Sanık Emre Günaydın’ın Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi (araştırma hastanesi)’ne tedavi altına alındığı 18/04/2007 – 19/05/2007 tarihleri arasında yattığı odasına ait kamera kayıtlarının silindiği iddia edilmekle, olayla ilgili olarak müfettiş görevlendirilip, görevlendirilmediği, görevlendirilmiş ise soruşturma yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise araştırılarak soruşturma sonucu düzenlenen raporun bir örneğinin istenilmiş olduğu;  İlgi (b) sayılı yazı ile bahsi geçen konu ile ilgili olarak Polis Başmüfettişleri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cevdet Şahin ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Adsoy tarafından tahkikat yürütüldüğü,  ancak neticesine ait bir bilgi ve belgenin bulunmadığının anlaşıldığına dair cevap verilmiş olup;    Ekte gönderilmiş olan Polis Teftiş Kurulu Başkanlığının 07/12/2007 tarih ve B.05.1.EGM.0.60.12.04(sor. 437) 3280/07 sayılı görevlendirme yazısına ilişkin yürütülen tahkikatla ilgili olan evrakların tümünün İVEDİLİKLE mahkememize gönderilmesi rica olunur” denildi, 

VALİLİKTEN "ISLAK İMZALI BELGELERİ GÖNDERİN" TALEBİ..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Malatya Valiliği’ne gönderilen 10 Mart 2015 tarihli yazıda ise il emniyet toplantılarında İl Jandarma Komutanlığınca sunulan ıslak imzalı asıl evrakların istenmesine karşın,  ıslak imzalı olmayan evrakların gönderildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “ İlgili (a) sayılı yazımız ile 2005-2006-2007 ve 2008 yıllarında gerçekleştirilen İl emniyet toplantılarında İl jandarma komutanlığı tarafından valiliğimiz bünyesinde bulunan ıslak imzalı olarak gerçekleştirilen sunumların asılları ivedilikle mahkememize gönderilmesi istenilmiş olup;  İlgi(b) sayılı yazıları ile İl jandarma komutanlığı ilgili evrakların 04/09/2014 tarihinde mahkememize teslim edildiğini beyan etmiş ise de;  Mahkememize gönderilen evrakların ıslak imzalı olmadığı, 2005-2006-2007 ve 2008 yıllarında gerçekleştirilen İl emniyet toplantılarında İl jandarma komutanlığı tarafından VALİLİĞİNİZ BÜNYESİNDE BULUNAN ISLAK İMZALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLEN SUNUMLARIN ASILLARININ İVEDİLİKLE mahkememize gönderilmesi rica olunur.”

Bu arada, soruşturma aşamalarında veya yargılamanın ilk aşamalarında mahkeme tarafından istenmesi gereken bilgi ve belgelerin olayın 9. yılına girmesine 1 ay kala istenmesi dikkat çekti. 

ARŞİV FOTO: Cinayetin asli şüphelilerinden Emre Günaydın, olay yerinden kaçarken 3. kattan yere düşmüş, ağır yaralanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız