SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'8 Yılda 152 Milyon Destek..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 8 yıllık AKP iktidarı sırasında Malatya esnafı, sanatkarı, sanayicisi, tüccarı ve girişimcilerine KOSGEB aracılığıyla 152 milyon lira kredi ve destek sağlandığını bildirdi.

Öz'ün TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ’lerin Ülke ve Malatya Ekonomisinin can damarları olduğunu, artık ihracatın %60’nın ve istihdamın %90’nının bu kesim tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, 8 yıllık Ak Parti İktidarında Malatya Esnafı, Sanatkârı, Sanayicisi, Tüccarı ve Girişimcilerine KOSGEB aracılığıyla 152 Milyon Türk lirası destek ve kredi sağlandığını ve bu destek miktarının Malatya sosyal ve ekonomik hayatı için çok önemli olduğunu ifade etti.

Öz; Malatya da 2003 yılına kadar KOSGEB tarafından sadece 178 işletmeye 251 bin Türk lirası destek sağlanmışken Ak Parti iktidarında 3769 işletmeye 600 kat artışla 152 Milyon Türk lirası destek verilmiştir dedi. Verilen destekler sayesinde Malatya da istihdamın, üretimin, ihracatın ve katma değerin arttığına işaret eden Öz, bu desteklerin 2011 yılında da artarak devam edeceğini Esnaf Sanatkâr ve KOBİ’lerin kendileri için öncelikli kesimler arasında yer aldığını belirtti.

İktidarları döneminde sadece KOBİ’lere destek verilmediğini, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere de büyük imkânlar sağlandığını söyleyen Öz, bu kapsam da KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 27 bin Türk lirası Hibe ve 70 bin Türk Lirası “0” faizli kredinin verildiğini söyledi. Ayrıca yine kendi işini kuracak girişimcilere tahsis edilmek üzere Uçbağlar Mahallesindeki atıl durumda bulunan Tekel Depolarının İŞGEM(İşletme Geliştirme Merkezi)’e dönüştürülmesi çalışmalarının tamamlandığını belirten Ömer Faruk Öz, alt ay içerisinde yeni yapılan işyerlerinin girişimcilere tahsis edileceğini de söyledi. Bu sayede girişimcilerin hayallerinde ki işi kurma fırsatına kavuşacaklarını ve yeni istihdam olanakları yaratacaklarını belirten Öz, Malatya insanında girişimcilik potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bu desteklerden girişimcilerin muhakkak yararlanması gerektiğini ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız