SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Yılda 8 Uçak Düştü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son 8 yıl içerisinde toplam 8 askeri uçak düşerken, kazalarda 38 askeri personel şehit oldu. 6 kazanın 4'ünde toplam 10 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu. Bu arada, Yazıhan'da Perşembe günü meydana gelen uçak kazasıyla ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda, kazanın nedeninin belirlenmesine yönelik araştırmaların sürdüğü belirtildi.

38 ŞEHİT..
Son 8 yıl içerisinde Malatya'nın Akçadağ, Darende, Pütürge, Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinde toplam 6 uçak kazası meydana geldi. Bu kazaların 2 tanesinde toplam 38 askeri personel şehit oldu.

16 Mayıs 2001 tarihinde meydana gelen uçak kazasında, Akçadağ ilçesinin Güzyurdu köyünde, CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucunda Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 34 subay, astsubay ve er hayatını kaybetmişti.

10 Ocak 2002 tarihinde Erhaç 7. Ana Jet Üssü'ndeki 173. Filo'dan havalanan 2 savaş uçağı, bir süre uçtuktan sonra, Darende ilçesinin Ayvalı Kasabası'na bağlı Şeref köyü yakınlarında çarpışarak düşmüştü. Uçak kazasında 4 pilot, son anda paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

9 Ocak 2003 tarihinde ise Akçadağ ilçesi Yalınkaya köyü yakınlarında meydana gelen uçak kazasında 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan 2 adet R-F4 keşif uçağı düşmüş ve uçaklardaki 4 pilot şehit olmuştu.
11 Ağustos 2003 tarihinde Pütürge ilçesinin Kubbedağı mevkiinde meydana gelen uçak kazasında da, keşif uçağı düşmüş ve uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

22 Haziran 2005 tarihinde ise yine 7 . Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 uçağı, Doğanşehir ilçesinin Yuvalı Köyü yakınlarında düştü. Uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

Malatya'da son uçak kazası ise 23 Temmuz 2009 tarihinde Malatya 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu yapan F-4 askeri uçağı Yazıhan ilçesine bağlı Mısırdere köyünde düştü. Uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

JANDARMA RAPORUNDA..
Bu arada, Yazıhan'daki uçak kazası Jandarma Vukuat Raporu'nda, "23.07.2009 günü saat 09.00 sıralarında Yazıhan Mısırdere köyü Tomolar mezrasında bulunan boş araziye 7’nci Ana Jet Üs K.lığına bağlı Arama Kurtarma Birliğinde bulunan F4 Askeri Savaş Uçağının eğitim uçuşu yaptığı esnada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı düştüğü tespit edilmiştir. İki pilot uçaktan fırlatma koltuğu ile atlamak suretiyle sağ olarak kurtulmuş olup, Malatya Asker Hastanesinde müşahade altına alınmıştır. Uçağın düşme nedenini tespit etmek üzere kaza kırım ekipleri tarafından çalışmalara devam edilmekte olup, can kaybının meydana gelmediği kaza olayı ile ilgili olarak bilgi verilen Askeri Savcı ve C.Başsavcılığının talimatları doğrultusuna tahkikata başlanılmıştır." açıklamasıyla yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız