SON DAKİKA
SON DEPREMLER

800 Yıllık Isıtma Sistemi

A- A+ PAYLAŞ
 
Sevserek Hanı'nda yapılan incelemelerde, yaklaşık 800 yıl önce yapılan basınçlı su ve ısıtma sistemi olduğu ortaya çıktı.
 
Valilik koordinatörlüğünde , İl Özel İdaresi Koruma ve Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından Yaygın beldesindeki Sevserek Han'da kazı çalışmaları yapılıyor. 
 
Anadolu'da yapılan ilk Selçuklu eserlerinden olan Sevserek Han'da yapılan kazılarla ilgili bilgi veren Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş,  1200 yılında basınçlı su ve ısıtma sistemi olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
 
Hanın restore edilip turizme açılmasıyla burasının Sağlık Müzesi olabileceğini söyleyen Belediye Başkanı İrfan Karataş, Nemrut Dağı yolu güzergahında bulunan Sevserek Han'ın yapımının tamamlanıp turizmin hizmetine açılmasıyla birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olacağına inandıklarını kaydetti. Belediye Başkanı Karataş, katkılarından dolayı Vali Ulvi Saran'a teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız